Clipul zilei: Toata lumea la protest!

Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 14:51
3384 citiri
Clipul zilei: Toata lumea la protest!
Foto: captura video PAS Youth

Un protest de amploare fata de noua lege electorala adoptata de Parlamentul R.Moldova a fost anuntat de Opozitie pentru duminica, 30 iulie, protestatarii fiind mobilizati si cu ajutorul unui clip in care este invocata figura marelui domnitor Stefan cel Mare.

Clipul a fost postat pe pagina de Facebook a Organizatiei de Tineret a Partidului Actiune si Solidaritate, fiind o adaptare a spotului original creat de Leo Burnett pentru Asociatia Pro-Democratia, in cadrul campaniei civice #VinoLaVot din Romania, desfasurata inainte de alegerile prezidentiale din 2014.

In clipul adaptat, Stefan cel Mare intreaba de ce n-au venit tinerii la protest, iar raspunsul primit este ca "Nu e cool" si spun "Ca-i cald, ca-s obositi dupa examene, ca n-are niciun rost". Cat despre utilizatorii de Facebook nemultumiti de ce-a facut Guvernul de la Chisinau, acestia sunt ironizati, spunandu-se ca "in weekend se duc la festival".

Mesajul spotului este ca, "daca parintii nostri nu se prezentau in momentele de cumpana", tinerii nu ar fi putut sa nesocoteasca azi protestele democratice, generate de uriasul scandal public declansat prin modificarea legislatiei electorale. Clipul a adunat peste 3.100 de vizualizari in doar 4 ore.

Un mesaj similar a fost transmis in Romania in timpul alegerilor din 2014, pentru a contracara absenteismul masiv al tinerilor propagat pe retelele de socializare.

Schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova a fost aspru criticata de partenerii europeni si americani.

Singurul care s-a aratat intelegator a fost premierul Romaniei, Mihai Tudose.

"Suntem oameni constienti si ne vom apara democratia pana la capat. Sa ne incurajam sa fim auziti pana la Bruxelles. Cauza noastra e una corecta. Jos mafia de la guvernare!", a declarat Maia Sandu, presedintele PAS si unul dintre organizatorii protestului care va avea loc duminica.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#clip Stefan protest Moldova, #spot electoral Stefan vino vot , #Moldova