Ziare.com

"Basarabia e Romania" - Marsul pentru Unire, in imagini (Galerie foto)

de Diana Robu
Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 21:32

   

"Basarabia e Romania" - Marsul pentru Unire, in imagini (Galerie foto)
Peste 3.000 de persoane imbracate cu veste albastre, rosii si galbene au format un imens tricolor viu la Marsul pentru Unire organizat, duminica, la Bucuresti.

Participantii la manifestatia organizata de Platforma Civica "Actiunea 2012" au solicitat Unirea cu Republica Moldova ca prioritate nationala.Participantii s-au adunat in Piata Victoriei, unde au cantat imnul, au dansat Hora Unirii si au scandat lozinci unioniste.Din Piata Victoriei, manifestantii au plecat incolonati pe Calea Victoriei spre Cercul Militar National. Marsul a continuat pe bulevardul Mihail Kogalniceanu pana pe esplanada din Piata Operei.

Participantii la mars, majoritatea tineri, au avut in mana cate un drapel tricolor si pancarte cu mesajele "Basarabia e Romania", "Stefan cel Mare si Sfant - cel mai mare roman", "Unirea face puterea", "In Europa, prin Romania".Pe traseul Marsului pentru Unire, participantii au fost aplaudati de unii trecatori, in timp ce altii s-au multumit sa-i priveasca sau sa-i fotografieze.Unionistii au propus spre asumare candidatilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicari grupate sub genericul "Pact pentru Basarabia".Sustinerea prin discursuri publice a necesitatii unirii, sprijinirea companiilor din Romania si din Republica Moldova pentru extinderea activitatii pe intreg spatiul celor doua state, crearea unui departament pentru reintegrarea Republicii Moldova sunt cateva dintre solicitarile a peste 30 de organizatii nonguvernamentale din Romania, Republica Moldova si diaspora.De asemenea, se mai cere garantarea securitatii Republicii Moldova de catre statul roman si partenerii sai internationali, in cazul unei agresiuni externe, finalizarea procedurilor de adoptare a zilei de 31 august (Ziua Limbii Romane) ca sarbatoare legala ori desfiintarea obligatiei privind necesitatea detinerii sumei de minimum 500 de euro in cazul acordarii vizei pentru cetatenii Republicii Moldova care doresc sa viziteze Romania.Unionistii mai vor integrarea celor doua sisteme energetice nationale, integrarea infrastructurii aeroportuare, feroviare si de transport rutier si a sistemului postal si unificarea sistemului de telefonie.Candidatii semnatari ai Pactului pentru Basarabia vor fi promovati si recomandati alegatorilor pe un site realizat special cu acest scop: Pact Basarabia."Mii de oameni au iesit in strada la Chisinau pentru Unire. Am considerat ca tine de datoria noastra sa facem acelasi lucru. Asteptam reactia candidatilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie", a declarat Marius Lulea, copresedintele Platformei Civice "Actiunea 2012".Participantii la marsul de duminica, din Bucuresti, au strans semnaturi pentru Pactul pentru Basarbia.Marsul a avut autorizatie pana la ora 17:00.


Citeste mai multe despre mars pentru Unire
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6771 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
22 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

asa e, aia nascuti in 2006 sint de vina!

.

 

 

dar basarabenii ce zic?

sau opinia lor nu conteaza hahaha

Daca Romania era o tara prospera si civilizata asa cum era Germania de Vest in 1990, Germania de Est, pardon, Moldova, s-ar fi unit de mult cu Romania.

 

 

Vad aici fel de fel de comentarii, unele de-a dreptul ...

... jegoase, ca sa nu spun mai mult!

Demersul omuletilor este intr-adevar frumos.

Dar noi, miticii, am uitat ce-i aia patriotism, intre-o guvernare-doua de la Ilievici, trecand prin prea-'telectualul Tzafandache si-un Flatulescu Et. Gascha, si eshuand intr-o "guvernare" Registered Trade Mark, Tonta Et. Company!

Am uitat sa mai fim, nu romani, am uitat pana si sa mai fim oameni de omenie!

Zic si io acum, ca fraieru-n pustiu: Basarabia e pamant romanesc si pentru asta au murit sute de mii de romani.

 

 

Pheii, Romania NU este o Tara Prospera ...

... Magnet pentru Basarabia, pen'ca are PREA_Multi Terente2006 ...

 

 

Va multumesc,

pentru aprecieri!

Banuiesc ca ala care mi-a dat minus cu atata naduf, s-a nascut, muuult dupa marele deranj din '89 si n-are habar (sarac de bac-ul lui luat pe-un putinei de branza si-o sticla de tzuica), de ce inseamna istoria adevarata a Romaniei.

Pariez ca pentru el, Ribbentrop este un fabricant neamtz de shampoane iar Molotov este un mafiot rusnac, care-a cumparat o echipa de fotbal din occident!

Vai de steaua noastra!

 

 

Vadime ! Tot nu te-ai cumjintit si nu ai fost..

... la mars cu drapelul in mana !

 

 

Unirea cu Statele Unite a ambelor si no problem!!!

S-ar rezolva deodata toate problemele! Cine vrea, ramine in Romania si Basarabia, cine vrea in State, vine aici. Simplu!

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor