Infrangere dureroasa pentru Vladimir Putin in Moldova

Autor:
Luni, 29 Iunie 2015, ora 11:16
15569 citiri
Infrangere dureroasa pentru Vladimir Putin in Moldova
Foto: Platforma Unionista Actiunea 2012

In cei aproape 24 de ani de independenta, ne-am convins de fiecare data ca alegerile in Republica Moldova, fie ca vorbim de cele parlamentare sau locale, nu au fost, nu sunt si nu vor fi niciodata doar politice, ci vor avea mereu o incarcatura geopolitica imensa.

Alegerile locale care au avut loc luna aceasta in cel de-al doilea stat romanesc au respectat cu sfintenie acest truism.

Tinand cont de victoriile inregistrate in primul tur, pe 14 iunie, la Balti si la Orhei, de catre 2 personaje publice dubioase, unul mai hot ca altul, unul mai antinational ca altul, unul mai puscariabil ca altul, bataliile din celelalte localitati importante ale Republicii Moldova deveneau vitale pentru viitorul acestui stat.

Astfel, pe 28 iunie, in cel de-al doilea tur, cetatenii moldoveni s-au pomenit in situatia de a alege prin vot daca merg in continuare spre Europa sau daca invita omuletii verzi ai lui Putin sa le calce pragul.

De departe, cea mai aprinsa lupta a avut loc in capitala Republicii Moldova, acolo unde era si cea mai mare miza a acestor alegeri locale si unde politicienii controlati de Moscova nu au fost niciodata victoriosi in batalia pentru primarie. Dupa victoria socialistilor la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, o victorie in Chisinau ar fi fost cel mai mare dezastru posibil pentru viitorul romanesc si european al moldovenilor.

Confruntarea vitala

Confruntarea in Chisinau s-a dat intre Dorin Chirtoaca si Zinaida Greceanii. Chiar daca multi se declarau inainte de ziua votului nemultumiti de fostul si deja actualul primar, oricare erau motivele invocate, o alta optiune la indemana pentru a contracara ofensiva Kremlinului nu exista.

Dand curs mobilizarii declansate de unionistii de pe cele 2 maluri ale Prutului, moldovenii s-au prezentat la urne pentru a opri ofensiva euroasiatica.

Voturile stranse de catre candidatul socialistilor au avut un singur argument - Vladimir Putin. Consider ca Greceanii e un om politic obscur, fara niciun gram de merit profesional, cu o prezenta publica jenanta, castrata din punct de vedere al aptitudinilor de comunicare si cu un episod in CV legat de 7 aprilie (amenintarea cu deschiderea focului asupra protestatarilor pasnici), pentru care ar fi trebuit sa se retraga din viata publica daca ar fi avut macar un pic de decenta.

In opinia mea, a fost votata masiv doar pentru ca se stia ca e papusa obedienta a Moscovei, exponenta ambitiilor imperiale rusesti.

De cealalta parte, Chirtoaca era un candidat cu suficiente defecte si o lista extinsa de erori, avand totusi meritul de a nu isi nega identitatea romaneasca si apartenenta ideologica la parcursul romanesc si european al Republicii Moldova.

Dorin Chirtoaca era singura optiune posibila duminica in Chisinau pentru a evita aparitia peste noapte a unor grupuri de initiativa care sa ceara infiintarea Republicii Populare Chisinau, asa cum deja este cazul la Balti, de exemplu.

Nimeni nu voia repetarea scenariului pus in aplicare in prezent in Donetk si Lugansk.

Chisinaul ramane romanesc

Cu un scor de 53,54% la 46,46%, romanul Dorin Chirtoaca si-a depasit contracandidatul, reconfirmand faptul ca municipiul Chisinau ramane romanesc, ramane european.

Astfel, cu o saptamana inaintea celei mai mari actiuni unioniste organizate la Chisinau, cea de-a patra Marea Adunarea Nationala, Kremlinul inregistreaza o infrangere dureroasa la alegerile locale.

In ciuda asaltului propagandistic la care sunt supusi moldovenii prin intermediul mass media rusesti, in ciuda presiunilor exercitate asupra moldovenilor care lucreaza in Federatia Rusa si in ciuda sumelor enorme de bani pompate de rusi pentru a obtine schimbarea vectorului de dezvoltare a Republicii Moldova, Putin and Co. au pierdut cea mai importanta batalie in Republica Moldova - batalia pentru Chisinau.

Si nu numai atat. Rezultatul din alte cateva orase-cheie de pe celalalt mal al Prutului, precum Cahul, Calarasi, Hancesti, Ialoveni, Soroca si Ungheni, ca sa enumeram doar cateva, demonstreaza cu prisosinta faptul ca moldovenii isi reconfirma aderenta la valorile romanesti si europene si se indeparteaza cat mai mult posibil de amenintarea ruseasca.

Asadar, intr-o zi extrem de simbolica, pe 28 iunie, atunci cand am comemorat 75 de ani de la ocupatia de catre Rusia sovietica a Basarabiei, Bucovinei de Nord si a Tinutului Herta, moldovenii si-au facut dreptate, protejandu-se prin vot de o noua ocupatie. Cel putin, deocamdata.

5 iulie - Marea adunare nationala

Duminica viitoare, se face un nou pas in directia consolidarii acestei protectii. Pe 5 iulie, romanii, obligati de istorie, adevar si inaintasii care au luptat si au murit pentru idealul nostru sfant, ies in strada pentru a pune umarul la reimplinirea trupului tarii.

Marea Adunare Nationala (MAN) este organizata de Blocul Unitatii Nationale (BUN), o coalitie de organizatii nonguvernamentale si grupuri de initiativa din Republica Moldova care pledeaza pentru reunirea pasnica a acestui stat cu Romania.

MAN este un demers important pentru realizarea acestui ideal care capata, pe zi ce trece, si motivatii strict pragmatice intr-un stat in care cetatenii sunt tratati ca niste iobagi, mulsi de taxe si impozite de catre guvernantii care au ridicat coruptia la nivel de religie.

Suntem, asadar, obligati si de viitor, inclusiv de viitorul copiilor si nepotilor nostri, sa eliberam acest petec de pamant din ghearele acestor hoti.

Este prima manifestatie unionista din ultimii ani la care romanii din tara nu mai pot invoca scuza pasaportului pentru a nu participa, dupa recenta decizie a Guvernului de la Chisinau care le permite cetatenilor Uniunii Europene sa intre pe teritoriul Republicii Moldova in baza cartii de identitate.

Marea Adunare Nationala va fi urmata in aceeasi zi de Marsul lui Stefan cel Mare - o actiune care presupune mersul pe jos, timp de 6 zile, pana la fronitera nedreapta de la Prut, acolo unde pe 11 iulie va avea loc un Pod de Flori.

Constantin Codreanu,

Platforma Unionista Actiunea 2012

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Moldova alegeri Chisinau Chirtoaca, #Putin pierde Moldova, #Putin pierde Chisinau, #Chirtoaca reales primar Chisinau , #Moldova