Ziare.com

Moldova: Voronin declanseaza proteste nationale, vrea sa preia puterea

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 15:33

   

Moldova: Voronin declanseaza proteste nationale, vrea sa preia puterea
Presedintele Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca organizatia sa incepe procedura de declansare de proteste nationale, intrucat, in urma esecului inscrierii candidatilor la prezidentiale, formatiunea de guvernare si-a pierdut legitimitatea.

Liderul comunist a anuntat ca Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) nu mai are nici dreptul moral, nici juridic de a se afla la guvernare, scrie Unimedia.

"De azi incepem procedura de declansare a protestelor la nivel national. Cerinta noastra este demisia regimului. PCRM este gata sa preia puterea, stim cum sa asiguram stabilitatea, sa oprim criminalitatea si sa scapam de datorii", a anuntat Vladimir Voronin.

Liderul comunist a fost deranjat de faptul ca liderii AIE nu au reusit sa se puna de acord pentru nominalizarea unui candidat la presedintia statului, desi detin numarul de mandate de parlamentar necesare pentru a-si impune preferatul.

"Tot ce vedem acum nu este decat intriga si nu politica. AIE si tradatorii au avut 62 de voturi, dar ei nici macar nu au inaintat o candidatura la functia de presedinte. Pentru PCRM evenimentele de ieri reprezentau un tablou previzibil. Sursa crizei nu consta in faptul ca nu se alege presedintele. Totul este invers. Presedintele nu este ales din cauza aflarii la guvernare a fortelor crizei, reprezentantii haosului. Este evident ca atata timp cat la guvernare se va afla aceasta Alianta, presedintele nu va fi ales, nu va fi niciun fel de stabilitate", a mai spus fostul presedinte al tarii.

"PCRM declara ca, AIE, incepand cu ziua de astazi, juridic, dar si moral, sunt de facto doar un grup de uzurpatori. Trebuie sa-si prezinte demisia, ori sa raspunda in fata legii. Fac doar jocuri murdare. Trebuie sa-si dea demisia. Aceasta e pozitia noastra. Vom organiza proteste", a sarjat Voronin.

Dupa mai bine de doi ani de zile fara un presedinte, Moldova nu pare a se apropia deloc de momentul in care va avea un sef de stat. Data-limita de luni a venit si a trecut fara ca vreun candidat sa se inscrie in cursa pentru fotoliul prezidential. Daca nici dupa stabilirea unei noi date nu se alege un presedinte, se creeaza premisele pentru dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate.

Sedinta Consiliul AIE s-a incheiat, luni seara, fara niciun rezultat - adica fara numirea unui candidat la presedintie. Alianta nu a reusit sa ajunga la un consens cu grupul lui Igor Dodon, recent rupt din PCRM.

AIE a insistat asupra candidaturii lui Marian Lupu, in timp ce grupul Dodon a propus-o pe Zinaida Greceanii, fost premier. Partidul Liberal, component AIE, nu a dorit-o insa pe Greceanii, intrucat ar pierde functia de presedinte al parlamentului care i-ar reveni daca cel care detine acum aceasta functie, Marian Lupu, ar deveni sef al statului.

Seful comisiei speciale pentru alegerea sefului statului moldovean, Tudor Deliu, a precizat, cu privire la aceasta situatie, ca legislativul trebuie sa stabileasca data alegerilor repetate.

Daca nici la alegererile repetate Parlamentul nu va reusi sa aleaga presedintele tarii, acesta va fi cel mai probabil dizolvat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3133 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Omul este senil si nu mai vrea nimic

PCRM este demult controlat de altii.

 

Moldova, Belgia, tarile fara conducere ale Europei.....

Nu este nimc grav in aceasta situatie. Parlamentul Moldovei nu este in masura sa puna un presedinte asa cum nici Belgia nu are un guvern . Astea sunt asemanari pentru ca deosebiri sunt multe...Principalul obiectiv este realizat ambele sunt unice in lume. Incercarile unora sau altora de a rezolva acest lucru fac sa creasca tensiunea interna si sa creeze anumite suspiciuni in viitor. Dar pana atunci o duc bine si unii si altii. In aceasta situatie nu stiu de ce ar rezolva problema...

 

cretinism la cea mai inalta forma de manifestare!

Vrea Voronin sa isi faca propriul imperiu din Moldova???...sau isi asteapta glontul care inevitabil va avea contact cu capul sau daca mai continua in maniera asta?!...nu vreau sa fiu rea , dar asta e unica forma posibila de manifestare ce o poate avea un om fata de declaratiile unui fost sef de stat care a adus tara in prag de disperare! Domnule Voronin noi nu uitam de 7 aprilie 2009...noi nu uitam de toate relele...despre ce stabilitate vorbiti?criminalilor si hotilor ordinari...nu ati fost in stare 8 ani sa schimbati nimic si o sa o faceti acum?...Moldova e o tara de romani , domule Voronin! invatati mai intai limba romana, deveniti cetatean al R. Moldova si dupa aia vveniti cu pretentii si declaratii!

 

Moldova nu va scapa niciodata de cizma ruseasca

Este inutil sa vorbim de unirea Moldovei cu Romania.Moldova nu va scapa niciodata de cizma ruseasca, cizma care se extinde si in Europa de vest si trebuie sa acceptam situatia de fapt.Gazele si petrolul se afla la rusi si ei dicteaza in Europa. Sahlom

 

Hai sa fim optimisti....

Voronin nu se afla in pozitia de a declansa ceva...Este repudiat de toata lumea, aceasta declaratie este cantecul de lebada. Nu-i mai putin adevarat ca Rusia ataca cu unica ei arma fezabila...petrolul si gazele.Oricum ar fi, deja exista contracarari la nivel european. Germania, insasi, nici pe departe nu pune accent pe inlocuirea capacitatilor sale nuclearelectrice cu unele pe baza de hidrocarburi si gaze...In pole position, acum se afla preocuparile pt energia VERDE!!!Asa ca, restul este propaganda muscaleasca.

Moldova se va uni cuRomania;Romania isi va recupera teritorile

...pierdute
profetie a pusticului Agatanghel(traitor la 1327,insula Rodos);
Din Cartea“HRISTMOS"Descoperirea fericitului Agatanghel, de Zosima, tradusa in man. Neamt,anul 1905:parintele Cleopa a spus ce-si aminteste din aceasta carte, care nu se stie unde a disparut. Au fost doua carti, aceasta din 1905 avea si talcuirea vedeniilor, iar cealalta - a doua - reda numai simplu vedeniile. Zosima Pascal a tradus cartea fiind la Muntele Athos. Fericitul Agatanghel a vazut in insula Corsica o vedenie ca aceasta: Un vultur iesea din mare, cu aripi de aur si cu perle pretioase, iar vulturul a strigat… " Agatanghel, Agatanghel … " Sfantul s-a speriat, dar glasul i-a zis: “nu te teme!. A iesit sfantul la marginea marii si a vazut o harta de piele, pe care era intreaga Europa, iar pe harta aratau fiecare tara, Romania - R, Grecia - G, Rusia -RS, Italia -I, iata profetiile referitoare la fiecare tara:
Italia

“Am vazut o femeie, pe *** Servastopi, care zicea: fosta-am tiitoarea unui imparat, dar mi-am pierdut fecioria". Imparatul este Hristos, tiitoarea este biserica Italiei. In anul 1054 prin ruperea Bisericii catolice de cea ortodoxa si-a pierdut fecioria dogmelor. A pierdut curatia dogmelor originare ortodoxe. Mare pacat. Zice Agatanghel: ca daca ce se va face imparatia crestineasca a rasaritului, va veni papa de la apus si se va uni cu biserica rasaritului si se vor face una precum au fost si mai inainte".

Romania

Am vazut 3 focuri pe o movila inalta pe Dunare, un glas striga: Romanie, romanie, sfarsitul necazurilor tale un 5 si 50, adica 550 de ani. Vedenia are loc la anul 1327+550 de ani=1887, cand Romania si-a dobandit independenta.

Apoi am vazut un bou si un leu.

Boul este mult luptator, dar va scoate drepturile sale, anul 1916 biruinta. De cand e tara aceasta a avut numai de suferit, dar a rabdat ca si boul, este boul de pe stema Moldovei.

Leul este prea viteaz, se va ridica deasupra cocosului (Ungaria). Cocosul insa va scoate ochii leului, i-a scociorat in 1940, ne-a luaat Ardealul, dar leul (Transilvania) a luat inapoi de la unguri Ardealul."

“Si atuncea se vor duce toti la dansul din toate partile si isi vor cere partile tarilor care au fost robite de alti imparati, si isi vor lua locurile care le au stapanit altii cu nedreptate, pentru ca, zice: se vor intoarce fiecare la cuiburile parintesti, ca zice Sf. Metodie: si boul va ragi, adica tara noastra (Romania), care era de jaful tuturor. Asisderea vor face natiunile, si isi vor lua partile lor fiestecare. Ca imparatul acesta asa va fi de pasnic, ca va fi ca un tata al tuturora. ROMANIA va lua TOATE TERITORILE SALE! “

Ungaria
“Amaratul de cocos (Ungaria)se retrage in tara lui si nu mai canta altul niciodata".NU VA MAI CANTA UNGARIA IN ROMANIA NICIODATA.

discursul lui voronin

discursul lui bolsevicului voronin seamana suta la suta cu discursurile lui crin antenescu si ponta.o fi avand toti 3 aceeasi consilieri ?sau indicatiile le primesc in plic de la moscova ?

 

Vrea sa declanseze marea revolutie din Ocombrie...

Vrea sa declanseze marea revolutie din octombrie serbata in noiembrie. Din nefericire pentru Voronin ii lipsesc atit marinarii revolutionari ai lui Lenin ,cit si minerii revolutionari a lui Iliescu.

Nu sunt buni Antonescu si Ponta,dar Basescu te contrazice;

Basescu COMUNI$$T AUTODECLARAT;
In 2004,inainte de turul 2 al alegerilor prezidentiale,l-a intrebat pe contracandidatul său A.Năstase;
“Ce blestem o fi pe poporul asta de a ajuns pană la urmă SA ALEAGA INTRE 2 COMUNISTI:intre adrian năstase si Băsescu?
BA$$E$$CU SECURIST;
Avizul securitatii pentru Anvers;“Numirile la post in străinătate sau in functii care presupuneau acces la date si informatii secrete se făceau numai cu avizul organelor de Securitate.Acest aviz se elibera in baza unor verificări aprofundate pe linia Apărării Secretului de Stat"spune unul dintre ofiterii de contrainformatii.
Imaginea numirilor“la post"e completată de o afirmatie a lui Răceanu in cartea sa Infern ‘89"care isi aduce aminte că,incepand cu 1986,in străinătate nu erau trimise decat“cadrele Securitătii".Fosti ofiteri,lucrători la depart.Protectie cadre,spun că asupra celor ce urmau să plece in străinătate se desfăsurau verificări aprofundate pe o perioadă de 6 luni.“Candidatului"i se interceptau convorbirilor telefonice,i se montau microfoane la domiciliu,era filat zi si noapte.Ptr.intregirea dosarului de la cadre,contrainformatiile făceau legende informative sau provocări coordonate.Cu alte cuvinte,nimeni inainte de’89 nu primea pasaport si nu pleca la post“afară"dacă nu era verificat pe linie de secret de stat.I se făcea dosar la Contrainformatii,apoi semna actul de colaborare.Imediat ce primea avizul securitătii,dădea automat informatii direct la post“antenei"sau in centrală prin curier diplomatic.Toti curierii diplomatici,fără nicio exceptie,erau ofiteri de securitate.In cazul lui T.Băsescu,supravegherea se executa de către ofiterul de obiectiv de la Navrom.In mod normal,ofiterul apartinea de Directia a 2a a Securitătii,condusă de generalul E.Macri sau UM 0195Y Contraspionaj Extern(condusă de gen.Ion Mot).UM 0195Y Contraspionaj Extern avea prioritate in dosare.La cerere,toate serviciile secrete erau obligate să pună la dispozitia UM 0195Y datele si informatiile disponibile despre personajul studiat.Surse SiE afirmă că de T.Băsescu,la vremea aceea,pe spatiul Vest se ocupau ofiterii Silvian Ionescu,Adrian Isac si Doina Moinescu.“Antena"de la Anvers(seful grupei de informatii externe cum se numeste astăzi)era ofiterul DiE Marin Antonescu,nu intamplător,sef in Pdl după 1989.Curier diplomatic la Anvers,era Stoica,socrul unui mare deontolog al zilelor noastre.Socrul a iesit de la pensie in perioada 2002-2003,din cadrul Directiei Informatii Economice P404,dar figurează pe statele MapN. Rapoartele si informatiile trimise de la agentia NavromM,ajungeau la unul dintre sediile conspirate ale UM 0195Y de pe str.Dianei,vizavi de fostul magazin al corpului diplomatic.După o anumită perioadă,dosarele erau trecute in arhiva DiE/CiE,cu exceptia dosarelor “ilegalilor" de la UM 0101,0102,0103

Ciuma rosie...

...isi agita coltii si urla dupa un noiembrie leninist!...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor