Comunistii, favoriti la alegerile parlamentare din Moldova - sondaje

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 13:16
4786 citiri
Comunistii, favoriti la alegerile parlamentare din Moldova - sondaje

Comunistii se afla pe primul loc in doua sondaje date publicitatii luni, cu privire la intentia de vot la alegerile parlamentare ce vor avea loc duminica, in Republica Moldova.

Potrivit studiului realizat de Centrul de Cercetare Sociologica, PCRM este cotat cu 17,2 la suta din preferintele electoratului, fiind urmat de PLDM (15,2 la suta) si PDM (13 la suta), relateaza Unimedia.

Alte doua partide au sanse de a intra in Parlament, potrivit sondajului CCSM: Partidul "Patria", cu 8,2 la suta, si PL, cu 6,5 la suta.

Iohannis pleaca in campanie electorala la Chisinau?

Alegeri foarte stranse la Chisinau. Risc major de destabilizare

Socialistii, reprezentati de PSRM, ar avea doar 4,7 la suta din intentiile de vot ale celor intervievati, astfel ca nu ar intra in Parlament. Acestia sunt cei care ar prefera Uniunea Vamala condusa de Rusia unei directii proeuropene.

Cu 27,1 la suta dintre cei intrebati raspunzand ca nu sunt hotarati cu privire la vot, PSRM ar intra totusi in Parlament, daca ar fi luate in calcul doar raspunsurile celor hotarati, asa cum ar face-o si urmatorul partid clasat in sondaj, PLR.

Studiul a fost realizat in perioada 11-21 noiembrie, pe un esantion de 1.050 de persoane, din 74 de localitati, marja de eroare fiind de 3 la suta.

Rusia trimite observatori la alegerile din Republica Moldova

Rep. Moldova se pregateste de alegeri. Trei noi sectii in Romania pentru diaspora sa

Un al doilea sondaj, realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor (ASD), da in frunte tot PCRM, cu 20,1 la suta, urmat de asemenea de PLDM (15,7 la suta) si PDM (14,1 la suta).

In acest studiu, PSRM ar intra fara probleme in Parlament, fiind cotat cu 13,5 la suta din intentia de vot. Partidul "Patria" si PL sunt celelalte partide care ar urma sa intre in Legislativul de la Chisinau.

Reuters, despre alegerile parlamentare din Moldova: Integrarea europeana sau Rusia? (Video)

Romania si Ucraina au ales. Ce va face Moldova? (I) Rolul lui Iohannis peste Prut

Romania si Ucraina au ales. Ce va face Moldova? (II) Rusia pregateste miscari de strada la Chisinau

Sondajul ASD a fost realizat in perioada 11-20 noiembrie, pe 1.185 de persoane din 78 de localitati, dar si pe 460 de persoane din 21 de localitati transnistrene, marja de eroare fiind tot de 3 la suta.

Alegerile parlamentare care vor avea loc, pe 30 noiembrie, in Republica Moldova, vor decide in ce masura tara ramane pe drumul integrarii sale europene.

Daca cele trei partide din Alianta pentru Integrare Europeana, aflata la putere din anul 2009, obtin suficiente voturi pentru a pastra majoritatea in Parlamentul de 101 locuri sau vor fi fortate sa faca o coalitie cu puternicii comunisti - rivali, dar o forta moderata proeuropeana care de asemenea urmareste intarirea legaturilor economice cu Rusia -, atunci Moldova va ramane pe directia catre Europa, potrivit analistilor, citati de Reuters.

Citeste si:
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Liviu Dragnea consideră că, în cazul în care PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea, precizând că probabil s-a temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, menţionând...
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
Sursa: Ziare.com