Comunistii moldoveni se aliaza cu Ianukovici: Teroristii sunt legitimati ca cetateni democrati

Autor: Ana Ilie
Vineri, 21 Februarie 2014, ora 16:18
3264 citiri
Comunistii moldoveni se aliaza cu Ianukovici: Teroristii sunt legitimati ca cetateni democrati

Comunistii din R. Moldova s-au pronuntat in sprijinul liderului ucrainean Viktor Ianukovici, dupa patru zile de proteste violente in Kiev, soldate cu cel putin 80 de morti.

Liderul socialistilor, Igor Dodon, si fostul sau coleg din PCRM, Mark Tkaciuk, dau vina pe Uniunea Europeana, pe care o acuza de provocarea incidentelor din Ucraina, scrie Publika.

"In Ucraina, statul de drept a fost scos in afara legii. Iar teroristii de pe EuroMaidan sunt legitimati ca cetateni democrati si luptatori pentru valori si principii. Acestea sunt standardele duble ale demonocratiei occidentale", scrie pe blogul sau Dodon, intrat in Parlament pe lista comunistilor.

"In aceste clipe tragice pentru Ucraina, consider ca Ianukovici trebuie sa demonstreze tarie, sa reziste, sa dea dovada de intelepciune a unui om de stat si sa salveze tara de la destramare", mai scrie acesta.

Tkaciuk, liderul aripii radicale a PCRM, crede ca "acum se adevereste ca UE si SUA vad o perspectiva europeana pentru Ucraina in ceea ce pentru Bildt, Ashton si Fule sunt valori europene. Acestea sunt Kievul in flacari, dezordini, judecata lui Lynch asupra politistilor, toata acea retorica de dreapta a opozitiei cu care in Bruxelles nu poti intra nici in cartierul 'Felinarelor rosii'".

Declaratiile dure ale UE si SUA, care condamna actiunile autoritatilor ucrainene, nu fac decat sa inspire protestatarii. In opinia sa, "o atare lupta pentru astfel de valori europene, prin asemenea metode, cu astfel de provocatori europeni si asa efecte devastatoare va mari numarul euroscepticilor, si nu doar in Ucraina, dar si in Moldova".

Se cere interzicerea lui Voronin in Europa

In reactie la aceste pozitii, vicepresedintele parlamentului moldovean, Andrian Candu a anuntat ca va cere oficial UE sa interzica accesul liderului PCRM, Vladimir Voronin, in Europa.

"Sunt profund dezamagit si revoltat de cinismul si atitudinea mizerabila a unora fata de evenimentele din Ucraina. Condamn atitudinea cinica a conducerii Partidului Comunistilor si a lui Dodon, fata de ceea ce se intampla in Ucraina. Fac aceasta declaratie, in nume personal, ca deputat si om care are multi prieteni la Kiev si sunt ingrijorat de ce se intampla acolo. Nu pot sa stau si sa vad cum sunt facuti tradatori si teroristi cei care au aspiratii si idealuri occidentale, cei care-si doresc o viata mai buna sub auspiciile UE", scrie Candu pe Facebook.

"Ma deranjeaza cinismul persoanelor respective, care pe deoparte, isi fac vacantele in UE, cum este Dodon, caruia ii place sa mearga la ski in Alpii Austriei, dar pe de alta parte, blameaza valorile europene. Iata de ce voi trimite personal o scrisoare la Bruxelles, prin care voi cere sa fie examinata posibilitatea aplicarii interdictiilor de intrare si acces in UE, a conducerii Partidului Comunistilor si a lui Dodon", incheie acesta.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...
Comentarii