Criza politica in R. Moldova: Nicolae Timofti a desemnat un nou candidat pentru functia de premier (Video)

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 22:26
4106 citiri
Criza politica in R. Moldova: Nicolae Timofti a desemnat un nou candidat pentru functia de premier (Video)
Foto: Arhiva/Ziare.com

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe secretarul general al Aparatului presedintelui, Ion Paduraru, candidat la functia de premier.

Timofti a spus, intr-o scurta declaratie de presa, ca spera ca Parlamentul ii va acorda votul de incredere si ca Paduraru isi va incepe activitatea in cel mai scurt timp.

"I-am spus sa formeze un guvern din oameni priceputi, oameni competenti. Sper ca parlamentarii ii vor acorda votul de incredere si sa isi inceapa activitatea in cel mai scurt timp", a declarat presedintele Republicii Moldova.

Criza politica in R. Moldova: Chisinaul fierbe - mitinguri inainte de anuntarea candidatului pentru functia de premier

Dupa desemnarea sa, Ion Paduraru a declarat ca nu s-a asteptat si ca "este o mare responsabilitate". "Consider ca in situatia de astazi trebuie sa fac acest pas si, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom merge mai departe", a declarat el.

Ion Paduraru, de profesie jurist, a fost decan al Baroului de Avocati Chisinau. Acesta a fost si ministru al Justitiei in cabinetul lui Ion Sturza, in perioada 12 martie - 12 noiembrie 1999.

Ion Paduraru s-a nascut la 18 ianuarie, 1961, in satul Tiplestesti, raionul Singerei. Este casatorit si are doi copii.

Criza politica la Chisinau: Plahotniuc a fost respins de Timofti

Propunerea de prim-ministru pentru Guvernul Republicii Moldovei, Vlad Plahotniuc, a fost respinsa miercuri de presedintele moldovean Nicolae Timofti.

Criza in R. Moldova: Plahotniuc incearca sa-l convinga pe Timofti ca e o victima a manipularilor

Liderul de la Chisinau si-a motivat decizia prin faptul ca nu pot ocupa functii de conducere in stat persoanele despre a caror integritate exista dubii.

In ultima perioada, pe fondul crizei politice, au avut loc mai multe proteste in orase din Republica Moldova.

Proteste in mai multe orase din Republica Moldova (Video)

Saptamana trecuta, Ion Sturza, candidatul la functia de premier desemnat de Timofti pe 21 decembrie, a renuntat la sarcina investirii Cabinetului sau, denuntand lipsa sustinerii pentru un guvern proeuropean, dupa ce in Parlamentul Republicii Moldova nu s-a intrunit cvorumul, in vederea aprobarii listei sale de ministri propusi si a programului de guvernare pentru 2016-2018.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ion Paduraru desemnat candidat premier, #Ion Paduraru candidat premier Timofti , #Moldova