Dancila i-a scris Maiei Sandu si o cheama la Bucuresti pentru prima vizita in strainatate ca premier

Duminica, 16 Iunie 2019, ora 09:50
3857 citiri
Dancila i-a scris Maiei Sandu si o cheama la Bucuresti pentru prima vizita in strainatate ca premier
Foto: Arhiva site/Guvernul Romaniei

Premierul Viorica Dancila a transmis prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, in numele Guvernului Romaniei, pentru preluarea mandatului. Totodata, Dancila i-a adresat invitatia de a efectua la Bucuresti prima vizita oficiala in strainatate.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, premierul Viorica Dancila a transmis un mesaj de felicitare prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu.

"Premierul Romaniei isi exprima increderea ca Executivul de la Chisinau va continua parcursul european al Republicii Moldova, prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de Asociere si a Acordului de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator cu Uniunea Europeana", a transmis Guvernul.

Sursa citata a precizat ca Viorica Dancila a reafirmat deplina disponibilitate a Guvernului Romaniei de continuare a Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeana a Republicii Moldova, baza esentiala a relatiei bilaterale dintre cele doua tari.

"Pe responsabilitatea, hotararea si puterea de munca a Guvernului pe care il conduceti se vor baza prosperitatea, stabilitatea si securitatea Republicii Moldova. Consider esential ca, in activitatea dumneavoastra si a colegilor dumneavoastra, sa mentineti la cote foarte inalte angajamentul european si sa promovati valorile noastre comune, europene", subliniaza prim-ministrul Viorica Dancila.

Seful Executivului roman apreciaza ca este "de relevanta majora continuarea de catre noul Guvern al Republicii Moldova a pozitiei privind reglementarea conflictului transnistrean, cu respectarea integritatii teritoriale si suveranitatii Republicii Moldova, in granitele sale recunoscute international si fara sa fie afectat parcursul sau pro-european".

Totodata, prim-ministrul Viorica Dancila a adresat premierului Maia Sandu invitatia de a efectua prima sa vizita in strainatate, la Bucuresti, cat mai curand posibil, "pentru a continua traditia colaborarii firesti dintre Romania si Republica Moldova".

Amintim ca, desi UE, SUA si Rusia si-au declarat rapid sustinerea pentru Guvernul Sandu, Romania, care detine presedintia UE, a avut reactii slabe, tarzii si ezitante. Dupa un apel general la calm la o zi de la izbucnirea crizei politice a urmat momentul in care ministrul roman de Externe a spus ca nu recunoaste executivul si sustine alegerile anticipate in septembrie, asa cum ceruse partidul lui Plahotniuc.

Abia apoi au venit mesajele ferme de sustinere a guvernului rezultat in urma votului oamenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dancila invitatie Maia Sandu Bucuresti , #Moldova