Demonstratie de forta americana in R.Moldova

Luni, 02 Mai 2016, ora 16:15
5350 citiri
Demonstratie de forta americana in R.Moldova
Foto: Facebook/U.S. Army/Spc. Samantha L. Magers

Aproximativ 200 de militari americani urmau sa soseasca, luni, in Republica Moldova, unde vor efectua exercitii timp de peste doua saptamani, in cadrul unei adevarate demonstratii de forta a Statelor Unite in regiune.

Ministerul moldovean al Apararii a anuntat ca militarii urmeaza sa soseasca, luni, din Romania, la bordul catorva zeci de vehicule blindate.

Opozitia moldoveana prorusa a anuntat ca va organiza proteste fata de aceste exercitii comune, prevazute in perioada 3-20 mai, relateaza Associated Press.

Aproximativ 165 de militari moldoveni si membri ai fortelor de mentinerea pacii urmeaza sa ia parte la exercitiile din aceasta fosta republica sovietica - situata intre Romania si Ucraina - cu o populatie de 3,5 milioane de locuitori, potrivit AP.

Ambasada Statelor Unite la Chisinau a anuntat ca in cadrul acestor exercitii - care marcheaza cooperarea in curs dintre Republica Moldova si Statele Unite - vor avea loc antrenamente in vederea acordarii de ingrijiri medicale si evacuarii, in vederea oferirii de mentenanta pe teren si efectuarii unor demolari.

Republica Moldova s-a alaturat programului Parteneriatul pentru Pace in 1994.

Insa mai putin de 20% dintre moldoveni vor ca tara lor sa adere la NATO.

Transnistria si-a plasat unitatile de aparare antiaeriana in stare de lupta, din cauza unui avion romanesc

Aproximativ 1.500 de militari rusi sunt stationati in regiunea separatista prorusa Transnistria, in urma unui conflict care s-a incheiat in 1992 cu un armistitiu.

Aproximativ 380 dintre acesti militari rusi sunt mobilizati, in regiunea separatista, in baza unui mandat international de mentinere a pacii. Restul militarilor fac parte din Armata a 14-a rusa.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#soldati americani Republica Moldova , #Moldova