Dodon il ameninta pe Basescu: Dupa 14 noiembrie veti pierde cetatenia pe care nu o meritati

Vineri, 04 Noiembrie 2016, ora 09:21
13005 citiri
Dodon il ameninta pe Basescu: Dupa 14 noiembrie veti pierde cetatenia pe care nu o meritati

Igor Dodon, candidatul socialist la Presedintia Republicii Moldova, i-a transmis lui Traian Basescu, ca ii va retrage cetatenia moldoveneasca pe care abia a obtinut-o.

"Eu stiu si am acumulat toate documentele necesare. Atunci cand au fost depuse actele si s-a luat decizia s-a incalcat procedura. De aceea, domnule Basescu, profitati acum. In cateva zile, dupa data de 14 veti pierde aceasta cetatenie pe care nu o meritati", a transmis Dodon in cadrul unei dezbateri televizate la Pro Tv Moldova.

Acesta a precizat ca Traian Basescu o sustine pe Maia Sandu, pe care o acuza ca doreste unirea Republicii Moldova cu Romania. Dar din punctul sau de vedere tara sa trebuie sa ramana independenta.

"Noi din startul acestor dezbateri am inteles ca dna Maia Sandu este unionista. Nu a vrut sa recunoasca, ca acum nu este convenabil, dar in urma cu cateva luni a spus ca va vota pentru unirea cu Romania. Maia Sandu este sustinuta de unionisti, cei care vor sa distruga Republica Moldova. Cum ar fi Basescu, Ghimpu, altii. Eu consider ca acest lucru este inadmisibil, consider ca Republica Moldova trebuie sa ramana ca stat independent si suveran si asa va fi", a spus Igor Dodon.

El a reiterat faptul ca sustine un echilibru intre Est si Vest si a explicat de ce vrea sa aiba o relatie buna cu Federatia Rusa.

"Oponentii mei politici incearca sa va sperie cu diferite chestiuni. Eu vreau sa stiti foarte bine, Dodon va fi un presedinte al tuturor, pentru ca nu poate fi un membru de partid. Voi asigura relatii bune, de prietenie si cu Romania, si cu Ucraina. Eu sunt pentru relatii bune cu Uniunea Europeana.

Regimul de vize nu va fi introdus cum unii va sperie, trebuie mai departe sa mergem fara vize in UE. Eu sunt pentru relatii bune cu Federatia Rusa pentru ca acolo este piata de desfacere, acolo sunt migrantii nostri. De aceea, presedintele Dodon va fi pentru un echilibru intre Est si Vest, un pod daca doriti intre Est si Vest", a incheiat candidatul moldovean.

Fostul presedinte Traian Basescu si sotia sa, Maria, au depus, joi, juramantul de cetateni moldoveni, evenimentul avand loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti.

Cei doi au primit cetatenia moldoveneasca printr-un decret semnat in 9 iunie de catre presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Cererea de obtinere a cetateniei Republicii Moldova a fost depusa de catre Traian Basescu, si sotia sa la data de 10 martie 2016.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...