Dodon, politicienilor romani: Frati, frati, dar branza e cu bani. Stati acasa, veniti in ospetie!

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 08:31
8364 citiri
Dodon, politicienilor romani: Frati, frati, dar branza e cu bani. Stati acasa, veniti in ospetie!
Foto: Arhiva Facebook/Igor Dodon

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le transmite politicienilor romani ca nu au ce sa caute la Chisinau sa faca politica. "Frati, frati, dar branza e cu bani. Stati acasa, veniti in ospetie", a spus Dodon, care l-a criticat din nou pe fostul presedinte Traian Basescu.

Intr-o interventie live pe reteua de socializare ok.ru, Dodon si-a exprimat dezaprobarea fata de vizitele dese pe care Traian Basescu le face in Republica Moldova

"Nu aveti ce sa umblati pe aici (catre politicienii romani - n.r.) cum umbla Basescu acesta prin sate. Mare erou, l-au fugarit de la dansul din tara si a venit sa ne faca noua aici politica", a acuzat Igor Dodon, scrie Deschide.md.

El a facut referire la Traian Basescu cand a fost rugat sa comenteze relatia cu Romania, spunand ca are o singura problema cu autoritatile de la Bucuresti - unionistii.

"I-am expediat presedintelui Iohannis o invitatie sa vina intr-o vizita oficiala in Republica Moldova. Deocamdata, nu am primit raspuns. Noi cu romanii nu avem niciun fel de probleme, cu exceptia uneia: ca ei ii sustin pe unii de acolo, unionistii, care vor sa distruga statalitatea noastra.

La acest capitol, niciodata nu vom gasi compromis. Frati, frati, dar branza e cu bani. Stati acasa, veniti in ospetie. Chiar l-am servit pe ambasadorul Romaniei cu vin de-al meu de acasa. Veniti la mine in beci, va servesc cu un pahar de vin, cu mamaliga daca vreti, dar stati acasa", a declarat presedintele Republicii Moldova.

Fostul sef al statului Traian Basescu a declarat, marti, la o intalnire cu parlamentari moldoveni, ca, pentru iesirea din zona gri a Republicii Moldova, trebuie luata in considerare varianta reintregirii tarii.

El a avertizat ca, urmare a semnarii Acordului de asociere la UE, economia Republicii Moldova "va intra in coliziune" cu economia europeana, ceea ce ridica anumite riscuri, el amintind ca industria romaneasca a fost "pulverizata" dupa semnarea acordului cu UE in 1996.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Igor Dodon politicieni romani unire Basescu, #Dodon Moldova Iohannis vizita , #Moldova