Elena Basescu: Alegerile din R.Moldova, in afara oricaror suspiciuni de frauda

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 15:09

   

Elena Basescu: Alegerile din R.Moldova, in afara oricaror suspiciuni de frauda
Europarlamentarul PD-L Elena Basescu, membra a delegatiei PE de observare a alegerilor din R.Moldova, apreciaza ca acestea sunt in afara oricaror suspiciuni de frauda.

"In misiunea de observare am putut constata ca autoritatile au depus un efort deosebit pentru ca aceste alegeri anticipate sa se desfasoare corect, impartial si liber, sa corespunda standardelor europene. Acest fapt a permis ca cetatenii sa poata vota intr-un numar foarte mare, inclusiv cei de peste hotare si sa contribuie, astfel, la consolidarea democratiei in aceasta tara aflata in imediata vecinatate a Uniunii Europene.

Participarea unui numar mare de observatori internationali demonstreaza interesul major pe care comunitatea internationala il are fata de evolutiile democratice din Republica Moldova si elimina orice suspiciune de frauda", a declarat Elena Basescu, conform unui comunicat citat de Mediafax.

Opinii similare au avut si ceilalti membri ai delegatiei, inclusiv conducatorul acesteia, europarlamentarul Monica Macovei (PD-L).

"Delegatia Parlamentului European a observat alegeri intr-adevar democratice si a asistat la imbunatatirea clara a procesului electoral de la ultimele alegeri. Rezultatele alegerilor reflecta vointa poporului. Este vorba despre o criza a politicului, si nu de politica pur si simplu. Pentru noi, aceste alegeri inseamna ca Republica Moldova este perceputa ca varf de lance al Parteneriatului Estic al UE", a spus Monica Macovei.La randul sau, eurodeputatul lituanian Laima Andrikiene (PPE) a declarat ca a observat alegeri "cu adevarat democratice".

Conform rezultatelor finale, inca nevalidate de CEC, comunistii au obtinut la alegerile de duminica 42 de mandate, in timp ce coalitia fortelor pro-europene, restul de 59. Pentru alegerea presedintelui Republicii Moldova, este insa nevoie ca 61 de parlamentari sa se puna de acord, asa cum prevede Constitutioa acestei tari.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 856 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DUTTY
rank 5
CINE VORBESTE !!!!
DAR TU CUM AI AJUNS EUROPARLAMENTAR !!!!!
hailacascaval
rank 5
"Alegerile din R.Moldova, in afara oricaror suspiciuni de frauda"
Vorbi EBa, ca un om mare, plin de importanta!
cititori
rank 5
Observatoarea lui peste
MAREA OBSERVATOARE, PARLAMENTAREASA in U.E. fata lui tatucu aleasa motz pe banii romanilor, cu vila la Paris face pe desteapta si spune mai nimic. Are capul de tatar al lui tacsu.
danutz1301
rank 2
CUNOASTE FOARTE BINE SISTEMUL LUI TATI
NU SUNT PROBLEME
draculescu
rank 5
Vai vai, fata lu' tata
A facut ochii mari, buzele si mai mari si a deschis si ea gura, s-o aeriseasca.. :D
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor