Exercitii militare ruse in Transnistria

Vineri, 21 Martie 2014, ora 16:20
20827 citiri
Exercitii militare ruse in Transnistria

Militarii rusi au efectuat exercitii militare in Transnistria, a anuntat, vineri, un purtator de cuvant al armatei ruse.

Potrivit colonelului Oleg Kotsetkov, purtatorul de cuvant al Districtului militar de Vest, manevrele ar fi avut ca scop "sa antreneze trupele in vederea unui eventual atac inamic", transmite agentia Interfax, citata de publicatia germana Zeit.

Transnistria cere alipirea la Rusia

"Una dintre principalele sarcini ale trupelor de mentinere a pacii a fost sa asigure apararea civililor in zone de lupta", a justificat colonelul Koscetkov exercitiile militare din regiunea separatista.

Anterior, presedintele moldovean Nicolae Timofti s-a aratat ingrijorat de faptul ca scenariul din Crimeea s-ar putea repeta in Transnistria, dupa ce Parlamentul de la Tiraspol a cerut Kremlinului alipirea la Rusia, dupa modelul celor petrecute in Crimeea.

Chirtoaca: Riscul ca Transnistria sa fie anexata Rusiei este major

Transnistria este o regiune separatista a Republicii Moldova, avand o suprafata de putin peste 4.000 de kilometri patrati si o populatie de jumatate de milion, care se intinde ca o fasie intre raul Nistru si granita Moldovei cu Ucraina.

Transnistria are autonomie in interiorul R. Moldova si un statut juridic special, iar Rusia, Moldova si Transnistria supervizeaza in comun securitatea zonei demilitarizate ce cuprinde 20 de localitati pe ambele maluri ale Nistrului.

La Tiraspol a fost creata o republica independenta cu presedinte, Parlament, Guvern, politie, armata, steag, moneda ai alte simboluri ale statalitatii. Rusia are aici un contingent militar important si sustine financiar regimul transnistrean, deci controleaza autoritatile de la Tiraspol.

Niciun stat membru ONU nu recunoaste Transnistria si se cere periodic retragerea contingentului rus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#militari rusi exercitii Transnistria, #trupe ruse exercitii militare, #armata rusa Transnistria alipire, #Crimeea Ucraina Transnistria Rusia , #Moldova
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Adolf Putin!!
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
Putin continua sa traga de elastic. Atentie la returul de flacara!