Fotografia zilei: Eminescu, sarbatorit la Chisinau in plina criza politica (Video)

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 14:38
3032 citiri
Fotografia zilei: Eminescu, sarbatorit la Chisinau in plina criza politica (Video)
Foto: Facebook/Tinerii Moldovei

Tinerii Moldovei au omagiat, vineri, la Chisinau, memoria lui Mihai Eminescu, cu ocazia implinirii a 166 de ani de la nasterea poetului national al Romaniei.

In Republica Moldova, ziua nasterii marelui poet roman este declarata Ziua Culturii Nationale, politicienii profitand de prilej pentru a depune coroane de flori.

In contextul crizei cu care se confrunta zilele acestea Republica Moldova, Tinerii Moldovei au cantat imnul "Desteapta-te romane!" in timp ce Igor Dodon, unul dintre liderii pro-rusi, era prezent la statuia lui Mihai Eminescu, din Gradina Publica "Stefan cel Mare". De asemenea, ei au facut inca o data trimitere la unirea cu tara mama.

"Tinerii Moldovei au omagiat astazi memoria lui Mihai Eminescu si au amintit tuturor celor care au venit sa depuna flori la monumentul poetului despre identitatea sa etnica. Urmariti reactia lui Dodon la intonarea Imnului Desteapta-te Romane.

'Suntem romani si punctum! Ori Tara asta sa fie in adevar Romaneasca, sau nici nu merita sa fie'", au postat pe Facebook Tinerii Moldovei, citand din Mihai Eminescu.

In timp ce presa ii solicita lui Dodon (foto) opinii cu privire la eventualitatea alegerilor anticipate, Tinerii Moldovei afisau pancarte cu mesaje despre identitatea romaneasca ale poetului Mihai Eminescu pe fundalul sonor al imnului Romaniei, scrie si Info Prut.

Foto: Info Prut/Nicolae Petrov

"Noi, romanii, cati ne aflam pe pamant, vorbim o singura limba!", "Popor romanesc (...) daca fiii tai ar fi fost uniti pentru totdeauna, atunci si pamantul tau stramosesc ramanea unit si nedespartit", "Sau tara asta sa fie intr-adevar romaneasca sau nici nu merita sa fie", sunt cateva dintre citatele din Mihai Eminescu afisate de tinerii sustinatori ai unirii.

Conform Info Prut, socialistii, comunistii si alti politicieni rusofili isi reneaga limba, istoria si traditiile si, cu toate acestea, ca in fiecare an vin sa depuna flori la bustul lui Eminescu, pe care il considera poet moldovean, nu si roman.

Tinerii Moldovei au omagiat astazi memoria lui Mihai Eminescu si au amintit tuturor celor care au venit sa depuna flori la monumentul poetului despre identitatea sa etnica. Urmariti reactia lui Dodon la intonarea Imnului Desteapta-te Romane."Suntem romani si punctum!Ori Tara asta sa fie in adevar Romaneasca, sau nici nu merita sa fie."Mihai Eminescu

Posted by Tinerii Moldovei on Friday, 15 January 2016

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Eminescu Tinerii Moldovei Dodon, #Ziua Culturii Moldova Eminescu , #Moldova