Fotografia zilei: Sedinta comuna de guvern cu moldovenii. Unionistii au iesit in strada

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 13:02
3694 citiri
Fotografia zilei: Sedinta comuna de guvern cu moldovenii. Unionistii au iesit in strada
Foto: B1 TV

Unionistii sunt prezenti, marti, la Neptun, in judetul Constanta, unde are loc sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Republicii Moldova. Tinerii cer in strada sa se faca pasii necesari pentru ca revenirea Basarabiei la patria mama sa fie finalizata pana in 2018, cand aniversam centenarul Marii Uniri.

"Sa nu uitam ca am fost despartiti prin pactul criminal Ribbentrop-Molotov. Cerem anularea consecintelor si reintregirea pasnica a poporului de pe cele doua maluri ale Prutului", a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Unionistii se manifesta in fata cladirii unde are loc intalnirea reprezentantilor celor doua guverne, intalnire la care sunt prezenti premierii Victor Ponta si Valeriu Strelet.

Manifestantii scandeaza slogane precum "Basarabia-i a ta, Romania n-o uita!" ori "DNA treci Prutul!" si flutura steaguri si bannere pe care scrie, printre altele "Politica externa comuna" sau "Avem nevoie de un singur Guvern - la Bucuresti".

Foto:Actiunea 2012

"Agenda Unirii pana in 2018 trebuie sa fie stabilita, iar pasii trebuie facuti inca din acest moment, al sedintei comune de guverne. Dorim interconectarea energetica intre Romania si Republica Moldova, adoptarea unei monede unice si administrarea ei de catre Banca Nationala a Romaniei, precum si o singura politica externa si de aparare", a declarat si Anatol Ursu, presedintele Miscarii Civice Tinerii Moldovei.

In zona a fost adus si un dispozitiv de jandarmi, iar unii dintre protestatari s-ar fi impins cu fortele de ordine, ei dorind sa intre la sedinta celor doua guverne, pentru a-si expune doleantele, informeaza B1 TV.

"Sunt niste oameni care subliniaza o idee, subliniaza un crez, si o fac cu pasiune (...) Ministrii ar trebui sa discute cu ei, sa plece cu increderea ca la nivel politic se constientizeaza aceasta problema", a comentat fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu la postul B1 TV.

Sedinta comuna de guverne a fost stabilita in timpul vizitei pe care Victor Ponta a efectuat-o la Chisinau in luna august. Reprezentantii celor doua executive vor decide ce proiecte comune se for desfasura in continuare, dupa semnarea protocolului aditional la Acordul Romania-Republica Moldova.

C.B.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#protest Unire sedinta comuna guvern, #protest unionisti , #Moldova