George Simion: Romania si Iohannis nu au voie sa se uite in alta parte, trebuie sa sprijine unirea

Luni, 18 Mai 2015, ora 20:55
5377 citiri
George Simion: Romania si Iohannis nu au voie sa se uite in alta parte, trebuie sa sprijine unirea
Foto: Digi 24

Presedintele Platformei Unioniste "Actiunea 2012", George Simion, sustine ca Romania si presedintele Klaus Iohannis trebuie sa-si indrepte privirea catre cei care doresc unirea Republicii Moldova cu tara noastra si sa-i sprijine pe acestia.

"Romania si presedintele Iohannis nu au voie sa se uite in alta parte si trebuie sa ii sprijine pe acesti oameni in dorinta lor legitima de unire cu tara mama", a declarat George Simion, la Digi 24.

Acesta a spus despre Republica Moldova ca este "un stat al minunilor, multi dintre cetateni isi doresc unirea cu Romania, asa cum am vazut si sambata".

George Simion, dupa ce n-a fost lasat sa treaca Prutul: Mergem la CEDO. Sa alungam oligarhii care conduc tara

"Integrarea europeana si unirea nu sunt contradictorii. Vedem ca cea mai rapida cale pentru integrarea in Uniunea Europeana unirea cu Romania. Uitati ca basarabenii s-au mobilizat, au cerut si au fost foarte multi in piata cu un singur deziderat - unire cu patria mama.

Noi sustinem aceste deziderate, insa unirea reala se va produce cand vom deveni aceeasi tara", a precizat liderul platformei "Actiunea 2012".

Potrivit acestuia, "nu stii in cine sa mai crezi acolo, din politicienii de la Chisinau - vor ba cu Estul, ba cu Vestul".

"Sunt foarte multe partide si partidulete la Chisinau care merg catre alt vector, cel estic, si sunt sustinuti de Moscova. Sunt sustinuti puternic financiar", a mai spus George Simion, adaugand ca politicienii si ministrii de la Chisinau "se tem ca nu o sa mai aiba un stat al lor".

Primarul Chisinaului: Expulzarea lui George Simion, o miopie totala! Nu are dupa el tancuri si artilerie

Intrebat, luni dupa-amiaza, care este mesajul sau pentru protestatarii iesiti in strada la Chisinau, presedintele Klaus Iohannis a raspuns: "Mi se pare ca este dreptul lor de a-si manifesta o optiune politica. Mai mult, in aceasta faza este greu de transmis. M-am referit la aceste chestiuni legate de unire si cred ca trebuie sa fim constienti ca prima etapa pe care trebuie sa incercam sa o indeplinim impreuna este cea spre Europa. Trebuie sa sprijinim Republica Moldova acum in parcursul ei european".

George Simion tot nu poate intra in R. Moldova - Protest la granita: Vama blocata, se canta imnul romanesc (Video)

Presedintele Platformei Unioniste "Actiunea 2012", George Simion, nu a putut intra in Republica Moldova nici duminica, la granita fiind organizat un miting cu cateva sute de persoane. Expulzat miercuri in Romania, Simion a purtat discutii timp de mai multe ore, duminica seara, cu granicerii moldoveni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#George Simion Romania unire Moldova, #romania unire moldova, #protest Chisinau unire Romania , #Moldova