Ghimpu: Voronin incurca termenul "eliberare" cu cel de "ocupatie"

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 20:50
769 citiri
Ghimpu: Voronin incurca termenul "eliberare" cu cel de "ocupatie"
Foto: unimedia.md

Vladimir Voronin incurca termenul "eliberare" cu cel de "ocupatie", a declarat, miercuri, presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, in cursul intalnirii cu omologul georgian, Mihail Saakasvili.

El spune ca Partidul Comunistilor nu mai este la guvernare si nici nu va mai fi.

"R. Moldova se afla in campanie incepand de anul trecut. Faptul ca presedintele georgian se afla la Chisinau chiar in pragul zilei de 28 noiembrie nu inseamna ca in Moldova nu trebuie sa se intample nimic. Duminica, unii vor avea o mare bucurie, altii o mare tristete. Timpul comunistilor a trecut. Drumul nostru este unul european. Comunistii au ramas in istorie cu guvernarea lor. Voronin incurca termenul de "eliberare" cu cel de "ocupatie"", a spus Mihai Ghimpu, potrivit Unimedia.

La randul sau Mihail Saakasvili a vorbit despre prezenta sa in 2005 la Chisinau inainte de alegeri, atunci cand Vladimir Voronin a fost votat pentru al doilea mandat in functia de sef al statului.

"Este dorinta poporului georgian de a va sustine. In 2005, cand am venit la Chisinau in pragul alegerilor, liderul unei tari vecine m-a sunat si m-a sfatuit sa vin. Am venit. Nu a fost o vizita la comanda. Vin sa sustin poporul din Moldova si nu un politician", a spus Mihail Saakasvili.

Intrebat cum comenteaza refuzul lui Vladimir Voronin de a se intalni cu acesta, presedintele georgian a mentionat ca vine in Moldova dupa mai multe intalniri.

"M-am vazut si cu Barroso si cu presedintele SUA, Barack Obama, Basescu, Sarkozy. Daca Voronin nu vrea sa se regaseasca in aceasta lista, nu e nicio problema. E alegerea lui. Eu nu sunt la Chisinau pentru a sustine un anumit politician. Eu sunt aici pentru a sustine poporul din R. Moldova", a conchis Saakasvili.

Cei doi oficiali au mai vorbit si despre ajutoarele date de Georgia sinistratilor moldoveni.

"Nu noi am fost cei care l-am contactat pe presedintele georgian. Saakasvili m-a sunat personal si m-a intrebat cu ce ne poate ajuta. Si eu i-am raspuns: Cu case, dle presedinte", a declarat Mihai Ghimpu.

Mihail Saakasvili a fost decorat, miercuri, cu Ordinul Republicii de catre Mihai Ghimpu. Distinctia i-a fost acordata sefului statului georgian pentru ajutorul acordat R. Moldova la constructia caselor pentru sinistratii moldoveni, dar si pentru sustinerea drumului european al R. Moldova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihai Ghimpu presedinte interimar, #Partidul Comunistilor Moldova , #Moldova