Guvernul R. Moldova a cazut: UE face apel la politicieni

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 16:18
1346 citiri
Guvernul R. Moldova a cazut: UE face apel la politicieni

Uniunea Europeana a urmarit procesul de demitere a Guvernului din Republica Moldova si indeamna politicienii moldoveni sa dialogheze pentru a construi o noua majoritate puternica.

Sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, si comisarul european Stefan Fule au lansat o declaratie comuna in care arata ca Guvernul Filat 2 a fost demis intr-un moment important pentru relatiile UE-R. Moldova, scrie Unimedia.

"Am luat act de votul de neincredere acordat azi de Parlament R. Moldova pentru Guvern. Votul are loc in momentul cand Moldova inregistreaza un progres substantial in liberalizarea regimului de vize si negocierile ambitioase privind Acordul de Asociere UE-R. Moldova", se arata in comunicat.

"Facem apel catre grupurile politice, inclusiv cele neafiliate din Parlamentul R. Moldova, sa se angajeze fara intarziere in dialog, in vederea construirii unei majoritati puternice si stabile pentru promovarea valorilor democratice si a statului de drept, precum si urmarea caii spre asocierea politica si integrare economica cu UE, in beneficiul cetatenilor din Republica Moldova", se incheie declaratia.

In luna martie 2013, reprezentantii Republicii Moldova si ai Uniunii Europene urmeaza sa organizeze inca o serie de negocieri privind semnarea Acordului de Asociere R. Moldova-UE, care, potrivit partii moldovenesti, ar trebui sa fie ultimul pas pentru realizarea acestui obiectiv.

Pana in data de 14 martie, la Chisinau isi desfasoara lucrarile misiunea de evaluare a implementarii Planului de Actiuni privind liberalizarea regimului de vize.

Totodata, pe 11-13 martie, la Bruxelles se va desfasura ultima runda de negocieri in vederea semnarii Acordului de Liber Schimb, iar pe 14-15 martie vor avea loc negocierile finale pentru semnarea Acordului de Asociere.

Autoritatile de la Chisinau dau asigurari ca Acordul va fi incheiat pana la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie 2013.

Negocierile privind Acordul de Asociere RM-UE au inceput in anul 2010. Ultima runda, a 14-a, s-a desfasurat la mijlocul lunii ianuarie 2013, cand s-a finalizat textul Capitolului Justitie, Libertate si Securitate, a prevederilor Generale, Finale si ale Preambulului, ramanand a fi negociate prevederile referitoare la circulatia cetatenilor moldoveni in UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Moldova guvern demis UE, #UE guvern cazut Moldova , #Moldova