Haos la Chisinau: Guvernul a depus juramantul in secret, la miez de noapte

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 00:07
4720 citiri
Haos la Chisinau: Guvernul a depus juramantul in secret, la miez de noapte
Foto: Captura privesc.eu

Guvernul de la Chisinau a depus juramantul, miercuri, aproape de miezul noptii. Ceremonia a avut loc in secret la resedinta presedintelui Nicolae Timofti. Pentru a asigura securitatea evenimentului, au inconjurat resedinta prezidentiala.

Depunerea juramantului a fost confirmata de Nicolae Timofti pe contul sau de Facebook.

"Imi exprim speranta ca acest guvern, format dupa o lunga perioada de instabilitate politica si conditii de interimat al executivului, va sti sa administreze cu competenta si pricepere situatia dificila in care se gaseste la ora actuala Republica Moldova.

Este vorba, in primul rand, de stabilizarea situatiei economice si financiare, care sa permita efectuarea platilor sociale in regim normal. In acest sens se impune reluarea neintarziata a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu institutiile financiare internationale", le-a transmis Timofti noilor ministri.

Presedintele moldovean a apreciat ca de modul in care se va actiona in perioada imediat urmatoare va depinde credibilitatea pe plan intern si international al acestui cabinet de ministri.

"Sustinerea populara este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale. Imi doresc sa existe o buna colaborare intre Guvern si Parlament, in vederea promovarii reformelor europene. Va puteti baza, din acest punct de vedere, pe sprijinul sefului statului", si-a incheiat Timofti mesajul.

Membrii noului Guvern au depus juramantul in fata presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti Membrii noului...

Posted by Nicolae Timofti Presedintele Republicii Moldova on Wednesday, January 20, 2016

In cadrul unei sedinte tensionate, Cabinetul Pavel Filip a primit, miercuri, votul de investitura. Republica Moldova evita astfel declansarea alegerilor anticipate, care ar fi fost castigate de politicienii prorusi.

Haos la Chisinau - LIVE

Sute de persoane s-au adunat ulterior in fata Parlamentului de la Chisinau pentru a denunta Guvernul condus de premierul Pavel Filip, membru al Partidului Democrat (PDM).

Protestatarii au rupt bariera improvizata de protectie instalata de politie, iar unii manifestanti s-au imbrancit cu agenti ai fortelor de ordine. Un grup de manifestanti a reusit sa patrunda in cladirea Parlamentului. Apoi, protestatarii au inceput sa ii ia pe sus pe politisti si sa ii evacueze din cladire.

Situatia a degenerat, iar la Parlamentul de la Chisinau s-a instalat haosul. Politicienii au fost evacuati printr-o iesire secreta. Ulterior, demonstrantii au parasit cladirea, iar, spre miezul noptii, membrii noului guvern au depus juramantul in fata presedintelui Nicolae Timofti.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Guvern Molodva juramant secret, #Guvern Filip investit, #proteste violente Chisinau , #Moldova