Igor Dodon renunță la mandatul de deputat și la funcția de președinte al PSRM

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 12:30
3373 citiri
Igor Dodon renunță la mandatul de deputat și la funcția de președinte al PSRM
Igor Dodon, președinet PSMR FOTO Facebook/ Igor Dodon

Liderul PSRM, Igor Dodon, renunță la mandatul de deputat în Parlament. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă.

Dodon a precizat că în următoarele zile o să depună la Secretariatul Parlamentului o cerere în acest sens, scrie publicația locală deschide.md.

La fel, Dodon a declarat că în cadrul Congresului extraordinar al PSRM din decembrie va fi modificat Statutul formațiunii, astfel se va renunța la funcția de președinte al partidului. Conducerea ar urma să fie asigurată de un organ colegial. Socialistul a menționat că nu se retrage din politică sau din partid. Mai mult, colegii i-ar fi propus funcția de președinte de onoare al formațiunii.

Plecat la Moscova în ziua reținerii procurorului general

Președintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a plecat intempestiv marţi, 6 octombrie, la Moscova, cu scurt timp înainte de suspendarea din funcţie şi reținerea pentru 72 de ore a procurorului general, Alexandr Stoianoglo, într-un dosar penal.

Dodon amenință cu ample acţiuni de protest guvernul de la Chişinău, relatează Ştiri.md şi Ziarul Naţional, Deschide.md şi IPN.

Stoianoglo a fost reţinut marţi seara în clădirea Procuraturii Generale, chiar înainte de a susţine o conferinţă de presă. El a fost filmat ieşind din sediul procuraturii în jurul orei 21.00, flancat de mascaţi de la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS), precum şi de către procurorul care a declanşat urmărirea penală împotriva sa.

Potrivit procurorului de caz, Victor Furtună, Alexandr Stoianoglo este acuzat de abuz în serviciu, depăşirea atribuţiilor de serviciu, corupere pasivă şi declaraţii mincinoase făcute în faţa organelor competente.

Ca rezultat, atât Stoianoglo, cât şi adjuncţii săi au fost suspendaţi din funcţie.

Citește și:
Este posibilă o restaurație rusească în Moldova?
Este posibilă o restaurație rusească în Moldova?
Această întrebare ne frământă din prima zi a războiului. Invadarea Basarabiei părea iminentă - de ordinul zilelor, săptămânilor - apoi, pe măsură ce ofensiva rusească s-a împotmolit,...
Chișinăul s-a lăsat prins în capcana energetică rusească
Chișinăul s-a lăsat prins în capcana energetică rusească
România salvează energetic Chișinăul, iar autoritățile moldovene salvează economic Transnistria și finanțează separatismul prin cedarea întregii cantități de gaze pe care o primește...