Igor Dodon vrea sa aduca in Republica Moldova vaccinul anti-COVID produs de China

Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 12:03
2163 citiri
Igor Dodon vrea sa aduca in Republica Moldova vaccinul anti-COVID produs de China
Igor Dodon ar vrea sa aduca vaccinul anti-COVID chinez. Foto: Facebook/ Igor Dodon

Fostul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, vrea sa aduca in Republica Moldova vaccinul chinezesc impotriva COVID-19. Politicianul spune ca a discutat cu ambasadorul Chinei de la Chisinau despre posibilitatea de obtinere a vaccinului chinezesc impotriva COVID-19.

"Astfel ca cetatenii nostri sa poata alege de sine statator dintr-o gama variata ale preparatului medicamentos", a declarat fostul sef al statului, citat de PRO TV Chisinau.

Totodata, liderul Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM) a mentionat faptul ca partidul sau si Partidul Comunist din China reitereaza interesul fata de reluarea negocierilor pentru semnarea Protocolului de cooperare dintre PSRM si PCC.

"De asemenea, am subliniat ca in timpul apropiat, Partidul Socialistilor va adopta un nou program politic, in cadrul caruia, la capitolul politica externa va fi indicat vectorul spre Est, drept prioritar.

Acest fapt va presupune dezvoltarea unor relatii mult mai stranse cu Rusia, alte tari membre ale Uniunii Economice Eurasiatice si China", mai spune fostul sef de stat.

Promisiunea lui Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, pe 29 decembrie 2020, la Chisinau, ca Romania va trimite "pana la 200.000" de doze de vaccin impotriva coronavirus in Republica Moldova, dar si specialisti care sa ajute la stabilirea Strategiei de vaccinare in tara vecina.

"Este insa necesara o cooperare stransa cu autoritatile sanitare din Reublica Moldova si implicarea acestora", a afirmat Klaus Iohannis.

Seful statului a precizat ca, de asemenea, Romania va furniza medicamente, echipamente de protectie si de ingrijire a pacientilor de COVID-19.

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat ca aceste vaccinuri vor salva vieti.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Igor Dodon, #Igor Dodon china, #Igor Dodon vaccin china, #Igor Dodon Moldova , #Moldova