Iohannis da unda verde pentru imprumutul de 150 de milioane de euro acordat R. Moldova (Video)

Sambata, 09 Iulie 2016, ora 21:30
3232 citiri
Iohannis da unda verde pentru imprumutul de 150 de milioane de euro acordat R. Moldova (Video)
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat sambata, dupa summit-ul NATO, ca va promulga legea privind acordarea imprumutului de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

"In ce priveste Moldova, putem sa facem foarte multe si facem, incepand de la granturi pentru a trece peste iarna, ceea ce am facut, pana la renovari, reparatii, modernizari in gradinite, in scoli, dotari in biblioteci. Facem consiliere pentru Armata Moldovei. Avem colaborari institutionale de foarte multe feluri.

Romania este dispusa sa se implice in investitii in Republica Moldova si, pentru a ajunge pana acolo, noi suntem dispusi chiar sa oferim un imprumut in conditii foarte avantajoase, imprumut pe care l-a discutat Parlamentul deja anul trecut. Din motivele foarte bine cunoscute, politice, am ajuns pana acest an, dar voi promulga acea lege si atunci Guvernul va putea efectiv si operativ repede sa acorde acel imprumut dupa ce negociaza foarte clar conditiile", a afirmat Iohannis, intr-o conferinta de presa.

Seful statului a subliniat ca spijinirea partenerilor estici reprezinta o miza aparte pentru tara noastra.

"Masurile de sprijin pentru parteneri sunt astfel cuprinse intr-un document adoptat de summit si anume Initiativa privind intarirea rolului NATO in proiectarea stabilitatii. Pentru Romania, sprijinirea partenerilor estici, in special a Republicii Moldova, are o miza aparte.

Urmare si a demersurilor Romaniei, sefii de stat si de guvern Aliati au reiterat astazi sprijinul pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a partenerilor estici, acestia fiind Republica Moldova, Georgia, Armenia si Azerbaidjan, precum si sprijinul concret pentru consolidarea capacitatii de aparare a acestora in contextul actual de securitate. Alianta ramane angajata in cooperarea cu Republica Moldova in vederea asigurarii unui viitor stabil, sigur si prosper al acesteia", a spus Iohannis.

Citeste mai multe despre imprumutul pe care Romania il va acorda R.Moldova:

Romania ajuta Chisinaul cu bani sa iasa din criza, dar Ciolos pune si conditii

150 de milioane de euro: In ce conditii trimite Bucurestiul banii promisi peste Prut

Presedintele a subliniat ca, in declaratia finala a summit-ului, a fost inclus, ca urmare a demersurilor Romaniei, un paragraf distinct privind Republica Moldova.

In ceea ce priveste Ucraina, Iohannis a amintit ca Romania este implicata intr-un program de imbunatatire a securitatii cibernetice, unde are rol de conducator, prin SRI.

Seful statului a precizat ca Romania sustine politica "usilor deschise", aratand ca tara noastra sprijina cu consecventa aderarea Muntenegrului la NATO.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iohannis imprumut Moldova, #Romania imprumut Moldova , #Moldova