Ziare.com

Jurnalist moldovean acuzat de tradare in Transnistria gratiat de Smirnov

Joi, 05 Mai 2011, ora 23:59

   

Jurnalist moldovean acuzat de tradare in Transnistria gratiat de Smirnov
Jurnalistul moldovean Ernest Vardanean a fost gratiat joi de liderul Transnistriei, Igor Smirnov. In aceeasi zi, dar cu exact zece ani in urma, Tiraspolul l-a eliberat din inschisoare pe Ilie Ilascu.

Ordinul de gratiere a jurnalistului a fost semnat de liderul separatistilor in cadrul unei intrevederi cu reprezentantii institutiilor mass-media, prilejuita de Ziua Presei, noteaza Olvia-Press, preluat de Jurnal de Chisinau.

Vardanean a fost arestat pe 7 aprilie 2010, iar la 16 decembrie 2010 a fost condamnat la 15 ani de inchisoare pentru spionaj si inalta tradare de patrie in favoarea Chisinaului. In cadrul anchetei, Vardanean si-a recunoscut vina in totalitate. Urma sa-si ispaseasca pedeapsa intr-o "colonie cu regim sever".

Administratia liderului de la Tiraspol le spusese rudelor jurnalistului ca gratierea lui Ernest Vardanean nu va fi examinata inainte ca acesta sa-si ispaseasca cel putin jumatate din sentinta, adica nu mai devreme de octombrie 2017.

Analistul politic din Republica Moldova Oazu Nantoi crede ca Smirnov a primit ordin de la Moscova pentru a-l elibera pe Ernest Vardanean.

"Eliberarea lui Vardanean face parte dintr-un scenariu al Moscovei de asa-numita democratizare a regimului de la Tiraspol. Pentru ca mai apoi sa poata spune ca Trasnistria nu e mai putin democrata decat Republica Moldova si de aceea cele doua parti trebuie sa se aseze la masa de negocieri, iar in faza finala Chisinaul sa accepte federalizarea RM", a declarat Nantoi, pentru Jurnal.md.

C.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1262 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NU SMIRNOV L-A GRATIAT

Ci Putin !!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor