La ce sa ne asteptam de la prima vizita a lui Igor Dodon la Moscova

Sambata, 14 Ianuarie 2017, ora 20:08
8270 citiri
La ce sa ne asteptam de la prima vizita a lui Igor Dodon la Moscova
Foto: Hepta.ro - arhiva

In timpul primei sale vizite oficiale peste hotare, pe care presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, o va intreprinde in Federatia Rusa, vor fi abordate in primul rand probleme ce intereseaza Moscova, nu Chisinaul, si nu vor fi obtinute rezultate concrete, estimeaza analisti de la Chisinau.

Potrivit RIA Novosti, Igor Dodon urmeaza sa aiba mai multe intrevederi la Moscova, inclusiv cu liderul rus Vladimir Putin. In cadrul vizitei sale oficiale, programata pentru 17 ianuarie, presedintele Republicii Moldova se va intalni cu reprezentanti ai conducerii la varf a Rusiei, dar si cu directorul 'Sberbank', Gherman Gref, presedintele 'Gazprom', Alexei Miller, precum si cu Patriarhul Moscovei, Kirill.

Administratia prezidentiala de la Chisinau nu a anuntat deocamdata care vor fi principalele teme ce vor fi abordate de Igor Dodon la Moscova, insa el a declarat anterior ca acestea vor tine de reluarea exportului de produse agricole in Federatia Rusa si de problemele migrantilor moldoveni in aceasta tara, noteaza Radio Chisinau.

Cu toate acestea, analistul politic Igor Munteanu, fost ambasador al Republicii Moldova in SUA, este de parere ca Igor Dodon va aborda la Moscova in primul rand problemele care intereseaza Rusia si nu cele care sunt prioritare pentru Republica Moldova, precum retragerea fortelor militare ruse din Transnistria.

In acelasi timp, expertul Ion Tabarta este de parere ca aceasta vizita va avea mai degraba un caracter de propaganda si de imagine pentru Igor Dodon si nu se va solda cu rezultate concrete.

Mai multi experti au criticat componenta delegatiei care il va insoti pe Igor Dodon la Moscova, delegatie din care fac parte doar membri si adepti ai Partidului Socialistilor, insa niciun reprezentant al vreunui minister.

Igor Dodon a declarat anterior ca dupa vizita la Moscova urmatoarea sa deplasare va fi la Bruxelles.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Dodon prima vizita Moscova, #Igor Dodon intalnire Putin , #Moldova