La o luna dupa alegerile din R.Moldova, Maia Sandu contesta rezultatul la Curtea Constitutionala

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 12:59
2130 citiri
La o luna dupa alegerile din R.Moldova, Maia Sandu contesta rezultatul la Curtea Constitutionala
Foto: Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu, liderul Partidului Actiune si Solidaritate (PAS) care a pierdut luna trecuta alegerile prezidentiale din Republica Moldova, a contestat marti dimineata la Curtea Constitutionala rezultatele scrutinului din 13 noiembrie.

In sesizarea facuta, fostul candidat proeuropean a sustinut ca "alegerile nu au fost libere si corecte", scrie Deschide.md.

"Statul - sau cei care au ajuns sa-l reprezinte fara sa ne reprezinte pe noi - a fost surd si mut la ilegalitatile comise in campanie, iar uneori a fost parte la aceste ilegalitati (...).

In cazul obstructionarii votului cetatenilor din diaspora, reprezentantii statului si-au demostrat talentul de manipulare a legii, astfel incat sa nu admita majorarea numarului buletinelor de vot, iar mai tarziu sa dea vina pe cetateni ca nu s-au organizat mai bine pentru a vota", a scris Maia Sandu.

Cozi uriase in diaspora, proteste si petitii - filmul zilei in care Moldova a votat sa se indrepte spre Rusia

Proteste la Chisinau: Mortii nu voteaza! Vrem alegeri repetate! Dodon, la puscarie! (Foto)

Dodon vrea alegeri anticipate si sa schimbe Constitutia ca sa aiba mai multa putere

De asemenea, ea a condamnat implicarea liderilor bisericesti in campanie, fiind vorba de o incalcare grava a legii care a fost trecuta cu vederea de autoritatile din Republica Moldova.

Maia Sandu a depus sesizarea chiar in ziua in care magistratii constitutionali urmau sa ia o decizie cu privire la validarea scrutinului prezidential, in care a fost declarat castigator prorusul Igor Dodon.

"Curtea Constitutionala a decis sa organizeze sedinta de examinare a raportului Comisiei Electorale Centrale in lipsa mea. Chair daca noi am cerut amanarea sedintei doar cu o zi, curtea s-a grabit sa stabileasca sedinta pentru azi", a scris liderul PAS pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Maia Sandu a precizat ca reprezentantii Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Republica Moldova au refuzat sa examineze contestatiile depuse de catre PAS.

"Instanta a stabilit ca nu sunt de competenta ei. Astazi vom vedea cum califica Curtea aceste incalcari si derapaje din partea institutiilor statului. Vom avea un tablou complet a ceea ce inseamna astazi statul in Republica Moldova", a completat Maia Sandu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Maia Sandu contesta rezultat alegeri, #Maia Sandu Curtea Constitutionala , #Moldova