Liderul unionist George Simion a iesit din greva foamei si a ajuns la Chisinau

Sambata, 06 Februarie 2016, ora 19:23
2920 citiri
Liderul unionist George Simion a iesit din greva foamei si a ajuns la Chisinau
Foto: Arhiva Ziare.com/Camelia Badea

Liderul unionist George Simion (foto centru), presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, a iesit sambata dimineata din greva foamei si a ajuns ulterior la Chisinau, dupa ce vineri primise interdictie de a intra in Republica Moldova.

"Ca urmare a apelurilor publice lansate de Miscarea Civica Tinerii Moldovei, Blocul Unitatii Nationale, Diaspora unionista si de o serie de parlamentari, profesori universitari, avocati, si experti, liderului unionist George Simion i-a fost ridicata sambata interdictia de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. In prezent, acesta se afla la Chisinau.

'Am iesit din greva foamei, autoritatile de la Chisinau s-au razgandit si mi-au ridicat interdictia abuziva. Este un pas mic pentru mine, dar unul mare pentru Unire. Nu mai este mult si vom duce la indeplinire dezideratul reintregirii nationale'", a declarat presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, conform unui comunicat remis Ziare.com.

George Simion n-are voie sa treaca Prutul: A fost declarat din nou indezirabil in Moldova

MAE explica de ce George Simion a fost declarat din nou indezirabil in Republica Moldova

Membrii platformei Actiunea 2012 spun ca in contextul furtului unui miliard de dolari din banci, al violentelor de pe strazile Chisinului comise de "oameni platiti de Moscova sa instige" si al institutiilor tinute captive de "interesele unor oligarhi", autoritatile de la Chisinau "incearca in mod repetat sa ii impuna o interdictie de intrare de 5 ani pe teritoriul Republicii Moldova activistului George Simion, cetatean roman, presedinte al Platformei Unioniste Actiunea 2012".

George Simion a intrat in greva foamei, dupa ce a fost declarat din nou indezirabil in Moldova

"Acestea se intampla in conditiile in care George Simion este beneficiar al dreptului de libera circulatie al cetatenilor europeni in Republica Moldova, iar actiunile sale militante, circumscrise libertatii de expresie, s-au desfasurat si se desfasoara strict in limitele normelor democratiei si ale statului de drept, fara sa se fi incalcat vreo lege in vigoare in Republica Moldova sau in Romania, lucru constatat si de Curtea de Apel din Chisinau in septembrie 2015, cu ocazia anularii primei incercari a autoritatilor Republicii Moldova, din mai 2015, de a-i impune activistului unionist o interdictie de intrare pe teritoriul republicii", se mai arata in comunicatul citat.

Calea romaneasca a reunificarii Romaniei cu Basarabia

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#George Simion greva foamei Chisinau, #George Simion interdictie intrare Moldova , #Moldova
Comentarii