M.Ghimpu: Voronin "lucreaza" pentru mine

Joi, 19 August 2010, ora 12:35
1517 citiri
M.Ghimpu: Voronin "lucreaza" pentru mine
Foto: Arhiva

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat intr-o emisiune a postului de televiziune Moldova 1 ca dizvolvarea Parlamentului depinde de rezultatul referendumului din 5 septembrie privind modalitatea alegerii sefului statului.

"Nu voi permite instaurarea haosului in Republica Moldova", a afirmat Mihai Ghimpu, precizand ca doar alegerea presedintelui va permite depasirea crizei constitutionale si sociale.

Presedintele a mentionat ca va examina posibilitatea dizolvarii Parlamentului in functie de rezultatele referendumului privind modificarea articolului 78 din Constitutie, care prevede modul de alegere a sefului statului.

Mihai Ghimpu a mai declarat ca in situatia in care Partidul Comunistilor boicoteaza referendumul "Voronin lucreaza pentru Ghimpu". "Voronin si PCRM nici nu s-au gandit ca nevotandu-l pe Lupu, Ghimpu va deveni presedinte. Lui nu ii place politica mea, dar in acest caz vreau sa va spun ca Voronin lucreaza pentru Ghimpu. Daca cheama la boicot si referendumul nu va avea loc, inseamna ca nu vor avea loc alegeri, deci, eu raman interimar pana nu dizolv Parlamentul", a afirmat presedintele interimar al R. Moldova la emisiunea postului Moldova 1.

Intrebat cand, totusi, are de gand sa ia decizia de dizolvare a Legislativului, Mihai Ghimpu a spus ca nu stie. Presedintele a mai declarat ca, desi are o intelegere cu liderii Aliantei pentru Integrare Europeana si cu organizatiile internationale in vederea organizarii alegerilor parlamentare si prezidentiale in toamna acestui an, Mihai Ghimpu a spus ca dizolvarea Legislativului depinde de rezultatul referendumului constitutional din 5 septembrie.

Intr-un interviu pentru Europa Libera, el a sugerat, de asemenea, ca va amana dizolvarea Parlamentului si va ramane presedinte interimar pentru o perioada indefinita, daca referendumul vazut ca o cale de iesire din criza politica nu va fi validat din cauza participarii reduse. "Comunistii cand spun - nu iesiti la referendum, de fapt lucreaza pentru Ghimpu. Chiar va spun sincer. Deci, daca referendumul nu are loc, adica rezultatul, atunci cine ramane presedinte? Sigur ca eu. Fiindca daca eu nu voi dizolva Parlamentul, eu raman presedinte interimar. Mare politica fac comunistii astia", a afirmat Ghimpu.

In acelasi timp, presedintele interimar si-a avertizat colegii de coalitie impotriva unor declaratii sau fapte care ar eroda increderea electoratului, ar subrezi alianta de guvernare si ar impinge Partidul Democrat al lui Marian Lupu spre colaborarea cu opozitia comunista.

Mihai Ghimpu, presedinte Partidului Liberal, detine functia de presedinte al Parlamentului. Pentru ca nu a fost ales un presedinte al R. Moldova, Mihai Ghimpu detine si functia temporara de presedinte interimar.

Anterior, Alianta pentru Integrare Europeana, coalitia celor patru partide aflate la guvernare la Chisinau, a anuntat ca sustine candidatura presedintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, la functia de presedinte al R. Moldova, in cazul alegerii acestuia de catre Parlament. Dupa ce PCRM a boicotat alegerile prezidentiale, Lupu n-a fost ales presedinte al R. Moldova.

Presa de la Chisinau a mentionat ca, in cazul in care cetatenii vor decide la referendumul din 5 septembrie alegerea presedintelui R. Moldova prin vot direct, in cursa electorala ar putea intra Marian Lupu, presedintele PDM, Vlad Filat, presedintele PLDM, Valeriu Pasat, presedintele PUM. Celelalte partide parlamentare si neparlamentare din R. Moldova nu si-au anuntat, deocamdata, candidaturile pentru prezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mihai Ghimpu, #referendum Moldova, #Voronin boicot refedendum , #Moldova
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Mihai Ghimpu este cel mai bun presedinte pe care l-a avut Moldova, cel care a facut cel mai milt pentru aceasta tara, pentru apropierea ei de Europa!