Maia Sandu si Andrei Nastase vin la Bucuresti, dupa ce au vorbit azi cu Iohannis

Miercuri, 26 Iunie 2019, ora 16:34
3363 citiri
Maia Sandu si Andrei Nastase vin la Bucuresti, dupa ce au vorbit azi cu Iohannis

Premierul de la Chisinau, Maia Sandu, a vorbit miercuri la telefon cu presedintele Klaus Iohannis, care a invitat-o sa faca o vizita oficiala la Bucuresti saptamana viitoare.

"Astazi am avut o convorbire telefonica cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. I-am multumit presedintelui Iohannis pentru sprijinul constant acordat de Romania cetatenilor din Republica Moldova. Am discutat despre necesitatea avansarii in implementarea proiectelor comune dintre Romania si Republica Moldova.

Presedintele Iohannis ne-a asigurat de sustinerea domniei sale si a Romaniei in procesele de integrare europeana a tarii noastre", a scris pe Facebook Maia Sandu.

Premierul Moldovei ii multumeste presedintelui Iohannis pentru invitatia la Bucuresti si anunta ca apoi va pleca la Bruxelles.

"Ii multumesc presedintelui Iohannis pentru invitatia de a intreprinde o vizita oficiala la Bucuresti pe 2 iulie. Dupa vizita la Bucuresti, ma voi afla intr-o vizita oficiala la Bruxelles pe 4 iulie", adauga Maia Sandu.

Si Andrei Nastase vine in Bucuresti

Intr-un comunicat remis dupa convorbirea telefonica, presedintele Romaniei a anuntat ca si viceprim-ministrului Moldovei Andrei Nastase va efectua o vizita in tara noastra.

"De asemenea, a fost convenita efectuarea unei vizite la Bucuresti, la inceputul lunii iulie, a Viceprim-ministrului Andrei Nastase", conform sursei citate.

Totodata, seful statului a subliniat faptul ca Romania va sprijini transformarile democratice reale, implementarea principiilor statului de drept, a angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere cu UE, precum si a reformelor necesare pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana.

De asemenea, "Iohannis a exprimat deschiderea ca Romania, pe baza solicitarilor concrete ale Republicii Moldova, sa acorde asistenta dedicata pentru consolidarea institutiilor din domenii prioritare pentru Republica Moldova.

Premierul Maia Sandu a multumit Presedintelui Romaniei pentru sprijinul constant acordat de tara noastra cetatenilor din Republica Moldova si pentru oferta de sprijin pentru consolidarea institutiilor din Republica Moldova, urmand ca, in cooperare cu partea romana, sa fie identificate domeniile unde este nevoie de asistenta prioritara. Totodata, Prim-ministrul Republicii Moldova a exprimat angajamentul Guvernului pe care il conduce pentru continuarea parcursului european al tarii, a implementarii Acordului de Asociere, precum si pentru Parteneriatul Strategic cu Romania", conform comunicatului.

Pe 16 iunie, si premierul Viorica Dancila a transmis prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, in numele Guvernului Romaniei, pentru preluarea mandatului. Totodata, Dancila i-a adresat invitatia de a efectua la Bucuresti prima vizita oficiala in strainatate.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...
Comentarii
Vintage
rank 5
Hmm! Intai s-au dus la Putin, acum vin la Joiannis.