Eveniment inedit, duminica: Marea Adunare Nationala pentru unirea R.Moldova cu Romania

Duminica, 05 Iulie 2015, ora 12:27
13655 citiri
Eveniment inedit, duminica: Marea Adunare Nationala pentru unirea R.Moldova cu Romania
Foto: Ziare.com

Cetatenii Republicii Moldova sunt asteptati duminica dupa-amiaza, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, in cadrul unui eveniment unic in ultimii 24 de ani.

Astfel, basarabenii "vor vota Unirea cu Romania in cadrul Marii Adunari Nationale de la Chisinau", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Toti cei care considera ca Unirea este unica salvare in contextul crizei economice, politice si sociale interne, dar si in cel regional tensionat, ies in strada pentru un viitor mai bun", continua documentul trimis de Platforma Unionista Actiunea 2012.

Marea Adunare Nationala este convocata de Blocul Unitatii Nationale si va fi a patra astfel de manifestatie din istoria Republicii Moldova, dupa cele din 1989, 1990 si 1991.

"Anul 2015 este momentul cel mai oportun pentru a cere intr-un glas Unirea si pentru a forma o majoritate pregatita sa participe la un referendum decisiv.

Marea Adunare Nationala reprezinta expresia vointei populare si dovada faptului ca populatia din satele, orasele si raioanele Republicii Moldova au un cuvant de spus cu privire la deciziile pe care le iau politicienii si care ii vizeaza pe ei in mod direct.

In acest sens, reprezentantii tuturor categoriilor sociale vor tine discursuri pe scena special amenajata in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau", mai transmite comunicatul.

Constantin Codreanu, reprezentant al Blocului Unitatii Nationale, a facut apel la "toti oamenii din raioanele Republicii Moldova sa se organizeze in echipe si sa vina la Chisinau, la Marea Adunare Nationala, pentru a contribui la schimbare, pentru a demonstra ca impreuna suntem o forta".

Infrangere dureroasa pentru Vladimir Putin in Moldova

"Marea Adunare Nationala va fi urmata in aceeasi zi de Marsul lui Stefan cel Mare - o actiune care presupune mersul pe jos, timp de 6 zile, pana la frontiera nedreapta de la Prut, acolo unde pe 11 iulie va avea loc un Pod de Flori", a precizat Constantin Codreanu, pentru Ziare.com.

In comunicat se mai aminteste ca zeci de mii de cetateni ai Republicii Moldova au protestat stradal in ultimele luni la Chisinau.

"Ca o consecinta a acestor manifestatii, pe 16 mai a fost constituit Blocul Unitatii Nationale, din 22 de entitati nonguvernamentale, printre care si Platforma Unionista Actiunea 2012, Miscarea Civica Tinerii Moldovei, Forul Democrat al Romanilor din Republica Moldova si Asociatia Fostilor Detinuti si Victime ale Represiunilor din Moldova", mai transmite Platforma Unionista Actiunea 2012.

"Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta" - Zeci de mii de moldoveni au cerut Unirea. Duminica vin spre Romania (Galerie foto & video)

Pe 16 mai, aproximativ 25.000 de persoane au participat, la Chisinau, la un mars de amploare organizat de Platforma Unionista Actiunea 2012.

Oamenii au cerut conducerii Republicii Moldova accelerarea integrarii in Uniunea Europeana prin unirea cu Romania. Pe langa lozinci precum "Unire" si "Chisinau si Bucuresti, doua inimi romanesti", manifestantii au scandat si "Rusia, nu uita, Basarabia nu e a ta".

F.N.

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#Marea Adunare Nationala Chisinau, #unire Moldova Romania, #Marea Adunare Nationala Moldova , #Moldova