Ziare.com

Marian Lupu se inscrie in cursa pentru presedintia Republicii Moldova

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 15:23

   

Marian Lupu se inscrie in cursa pentru presedintia Republicii Moldova
Presedintele Partidului Democrat Marian Lupu a anuntat ca se inscrie in cursa pentru alegerile prezidentiale, din Republica Moldova, si va candida din partea AIE.

"Eu am sa merg in alegeri ca sa spulber toate discutiile. Trebuie sa testam aceasta Alianta, daca se tine de cuvant sau nu. Am sa solicit sa fiu inregistrat in calitate de candidat la functia de presedinte pentru urmatoarele alegeri si pentru a curma discutiile contradictorii", a declarat Marian Lupu, informeaza Unimedia.

Liderul PD a precizat ca trebuie sa stabileasca o data noua pentru alegerile prezidentiale si nu e cazul sa se discute de alegeri anticipate.

"Noi trebuie sa stabilim o noua data pentru alegerile ordinare. Eu voi merge in ele ca un candidat care este sustinut de 59 de deputati. Daca ele pica, tine de competenta mea si a colegilor sa gasim alte 2 voturi, pentru ca mai avem alegerile prezidentiale repetate. Pentru a doua tentativa, am putea veni cu un alt candidat. Asa ca afirmatia dlui Filat este una falsa", a spus Lupu.

Luni la ora 24:00 s-a incheiat termenul rezervat pentru inregistrarea candidatilor la functia de sef al Republicii Moldova, insa, nu a fost depus niciun dosar la Comisia Parlamentara speciala ce trebuia sa pregateasca scutinul din 18 noiembrie.

14 persoane si-au anuntat intentia de a se inscrie in cursa, insa niciuna nu are sustinere politica - candidatura la presedintie trebuie sa fie inaintata de cel putin 15 parlamentari.

Partidul Comunistilor propune desfasurarea alegerilor repetate pentru functia de presedinte, pe 15 decembrie.

Pe de alta parte, deputatii din Alianta pentru Integrare Europeana considera ca Parlamentul ar urma sa stabileasca o alta data pentru alegerea presedintelui si, daca va esua si in acest caz, ulterior sa numeasca alegeri repetate.

Alegerile repetate pentru desemnarea presedintelui reprezinta ultima tentativa de a fi ales seful statului, care, in caz de esec conduc la dizolvarea parlamentului si organizarea alegerilor anticipate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 841 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor