Mesaj pentru cei care sunt impotriva unirii R. Moldova cu Romania

Autor: Eugen Tomac - deputat MP
Joi, 24 August 2017, ora 06:51
9023 citiri

Pe 23 august s-au implinit 78 de ani de cand doi criminali, Hitler si Stalin, au decis, printr-un acord secret semnat de ministrii lor de Externe, Ribbentrop si Molotov, sa rupa teritoriul de la Est de Prut din cadrul statului unitar roman si sa-l anexeze la URSS.

Asa a ajuns Basarabia, dupa unirea din 1918, din nou sub ocupatie rusa, fiind supusa unui proces diabolic de deznationalizare si teroare, cum rar s-a mai intamplat in Europa dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Dupa destramarea URSS, Romania nu a avut o conducere care sa puna pe primul loc interesele natiunii romane, sa solicite Moscovei si Europei anularea Pactului secret Ribbentrop-Molotov si a consecintelor lui, astfel incat sa ne reintregim tara.

Spre deosebire de noi, natiunea germana a avut, dupa prabusirea URSS, conducatori cu viziune si vointa, reusind sa atinga acest obiectiv. Astfel, Germania de Est s-a unit cu cea din Vest in 1990.

Astazi, cand ne pregatim sa sarbatorim 100 de ani de la crearea statului unitar roman, avem obligatia sa nu uitam ca tara noastra nu mai e asa cum ne-a lasat-o regele Ferdinand, de la Nistru pan' la Tisa. Si asta pentru ca, la 23 august 1939, Hitler si Stalin au decis divizarea ei, milioane de romani dintre Prut si Nistru fiind transformati peste noapte, fara voia lor, in cetateni ai URSS.

Pentru ca suntem mai degraba preocupati de provocarile prezentului si lasam uitarii cu prea multa usurinta evenimente ce reprezinta radacina raului absolut, se impune sa nu trecem cu atata indiferenta peste acest act nedrept al istoriei si sa intelegem ca a solicita astazi unirea celor doua state romanesti este totuna cu a spune in continuare NU nazismului si comunismului.

A fi impotriva unirii celor doua state in care locuieste acelasi popor inseamna sa fii de acord cu ceea ce au decis doi calai care au omorat prin cele mai chinuitoare metode milioane de oameni nevinovati.

Unirea nu este doar un obiectiv, este o lupta continua impotriva terorii si impotriva a ceea ce a semanat nazismul si comunismul in Europa. Pentru demnitatea poporului nostru suntem obligati sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne ridica la inaltimea celor care acum 100 de ani ne-au lasat o tara reintregita.

Eugen Tomac este un politician, istoric si jurnalist roman, deputat in Parlamentul Romaniei din anul 2012 si presedinte executiv al partidului Miscarea Populara.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#unire Moldova Romania, #23 august semnificatie istorica, #Basarabia Roamnia 23 august , #Moldova