Militant unionist, interzis in Republica Moldova: Ultima oara am patit asta pe vremea lui Voronin

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 12:41
5045 citiri
Militant unionist, interzis in Republica Moldova: Ultima oara am patit asta pe vremea lui Voronin

George Simion, coordonatorul din Romania al Platformei Unioniste Actiunea 2012, a fost oprit, marti, la intrarea in Republica Moldova, comunicandu-i-se ca are interdictie de intrare in aceasta tara.

"Am ajuns in vama Albita - Leuseni, am fost dat jos din autocarul de linie si mi s-a comunicat ca nu am voie sa intru in Republica Moldova. Am intrebat de ce si mi s-a raspuns: 'Cum, nu vi s-a spus?' Nu! Dupa cateva intrebari, politistul mi-a spus 'Atat putem sa va zicem, nu aveti voie sa intrati pana pe 20 decembrie. Mai am 4 zile, daca imi spuneau inainte, nu veneam acum. Dar nu stiam, nu eram la curent cu aceasta interdictie", a declarat George Simion pentru Ziare.com.

Cei care l-au oprit sunt politistii de dincolo de Prut, de la vama Leuseni.

"Mi-au dat o foaie pe care scrie 'Retur' si 'Interzis intrarea in Republica Moldova'. Intr-o discutie particulara un vames mi-a zis: 'Asta e, daca i-ati suparat pe cei de sus...' Eu am criticat politicienii, oligarhii din Republica Moldova, asa-zisii pro-europeni", ne-a mai spus George Simion, subliniind ca nu i s-a comunicat niciun motiv oficial pentru care i s-a interzis intrarea in Republica Moldova.

Intrebat care era scopul calatoriei sale, acesta a precizat ca Actiunea 2012, organizatia care inglobeaza grupurile si asociatiile ce militeaza pentru unificarea Romaniei cu Republica Moldova, pregateste o reuniune a jurnalistilor din aceste doua tari, ce va avea loc in luna ianuarie.

Marsul pentru Unire, in imagini: "Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!" (Galerie foto)

"Ultima oara cand am patit asa ceva a fost pe vremea tovarasului Voronin, pe 27 martie 2009, de ziua Unirii Basarabiei cu Romania. Nu mi s-a dat niciun motiv, iar noi suspectam ca la baza stau criticile la adresa pozitiilor anti-romanesti ale puterii de la Chisinau", a mai declarat el.

Nu sta acasa. Voteaza! George Simion: Mergi la vot daca vrei sa evoluam

Decizia vine la doar cateva zile dupa ce un transport de carti scrise in limba romana a fost blocat la intrarea in Republica Moldova, fara nicio explicatie, spune George Simion.

"Pe niciun motiv. Nu ai voie cu carti din Romania in Republica Moldova. Nu stim de ce sunt interzise cartile romanesti. Noi, cei din partea societatii civile, tot semnalam acest lucru, dar nu ne baga nimeni in seama", ne-a mai spus coordonatorul din Romania al Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Unirea a ajuns virala (Video)

Citeste si:
Iohannis nu i-a invitat pe Cioloș și George Simion la recepție de la Cotroceni de Ziua Națională
Iohannis nu i-a invitat pe Cioloș și George Simion la recepție de la Cotroceni de Ziua Națională
Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 1 decembrie 2021, la Palatul Cotroceni, un discurs în cadrul recepției oferite cu ocazia Zilei Naționale a României. Liderii USR...
Alexandru Rafila, despre propunerea UE privind introducerea vaccinării obligatorii: ”Eu aș fi puțin mai reținut”
Alexandru Rafila, despre propunerea UE privind introducerea vaccinării obligatorii: ”Eu aș fi puțin mai reținut”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 1 decembrie, că deciziile în privința obligativității Certificatului de vaccinare sunt nu doar medicale, ci și politice....