Moldova tot fierbe: Doua proteste de amploare la Chisinau - "Stop dictaturii criminale!"

Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 11:37
2864 citiri
Moldova tot fierbe: Doua proteste de amploare la Chisinau - "Stop dictaturii criminale!"
Foto: Arhiva Ziare.com

Capitala Republicii Moldova va fi din nou scena unor ample manifestatii de protest, in contextul profundei crize politice in care se afla tara.

Membri si simpatizanti ai Platformei civice Demnitate si Adevar se vor aduna la un miting de protest in Piata Marii Adunari Nationale, unde vor cere stoparea "dictaturii criminale", informeaza sambata agentia de presa Unimedia.

La ora 12:00, in scuarul cladirii Parlamentului, membri ai Partidului Socialistilor al lui Igor Dodon si ai Partidului Nostru condus de Renato Usatai se aduna pentru a protesta la adresa guvernarii si a candidaturii propuse de Partidul Democrat (PDM) pentru functia de prim-ministru. Cele doua partide anunta ca iti doresc alegeri parlamentare anticipate.

Criza din Moldova, aproape de final: Timofti merge pe mana premierului cu majoritate in Parlament

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat vineri dupa-amiaza decretul privind desemnarea noului candidat al majoritatii parlamentare declarate, Pavel Filip, la functia de premier.

Criza politica in R. Moldova - Premierul desemnat de Timofti se retrage: Nu vad rostul, ce as putea face

Anterior desemnarii lui Filip drept nou candidat la functia de premier, candidatul desemnat joi seara de presedintele Timofti, Ion Paduraru, a anuntat ca si-a retras candidatura.

Pavel Filip este noua candidatura propusa de majoritatea parlamentara declarata, dupa ce prima candidatura, cea a omului de afaceri Vlad Plahotniuc, a fost respinsa de Nicolae Timofti, in urma afirmatiilor mai multor deputati semnatari ai declaratiei de sprijin pentru un candidat la premier ca isi retrag semnaturile daca PDM va insista sa propuna candidatura lui Plahotniuc.

Criza politica la Chisinau: Plahotniuc a fost respins de Timofti

Miercuri, Platforma Demnitate si Adevar a organizat un protest contra desemnarii lui Vlad Plahotniuc la functia de prim-ministru.

Proteste in mai multe orase din Republica Moldova (Video)

In acelasi timp, in scuarul Teatrului National de Opera si Balet, simpatizanti ai PDM au organizat un miting in sustinerea controversatului om de afaceri.

Joi, o manifestatie similara a fost organizata de catre Platforma DA tot in Piata Marii Adunari Nationale, in timp ce in scuarul cladirii Parlamentului au protestat simpatizanti ai formatiunii politice Partidul Nostru.

Potrivit Constitutiei Republicii Moldova, candidatul desemnat la functia de prim-ministru are la dispozitie 15 zile pentru a cere votul de incredere al parlamentului asupra programului si componentei guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#proteste Chisinau Moldova , #Moldova