Ziare.com

Moldovenii ar putea calatori fara vize in UE

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 09:33

   

Moldovenii ar putea calatori fara vize in UE
Moldovenii ar putea calatori fara vize in statele Uniunii Europene intr-o perioada scurta de timp, dar decizia depinde de statele membre, a declarat, marti, comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule.

Fule a facut aceasta declaratie la Chisinau, unde a participat, marti, la o reuniune informala a Parteneriatului Estic (PaE), relateaza postul Europa Libera, in pagina electronica.

Comisarul european a subliniat ca, dintre fostele republici sovietice incluse in parteneriat, Republica Moldova este lider si ar putea incheia negocierile de asociere cu Uniunea Europeana anul viitor.

Potrivit paginii electronice a agentiei Moldpres, Stefan Fule a mai declarat ca negocierile pe tema Acordului de Asociere cu UE ar putea fi finalizate catre anul 2013.

"Negocierile pe marginea Acordului de Asociere si a Acordului de liber schimb ar putea fi finalizate catre anul 2013. Si la capitolul liberalizarea regimului de vize, Republica Moldova este intr-o pozitie buna. Ea ar putea beneficia de acesta intr-o perioada scurta de timp. Termenul de acordare a acestui regim liberalizat depinde de statele membre ale UE dar si modul de implementare a reformelor de catre Moldova", a apreciat Fule.

Comisarul a adaugat ca nu intamplator a fost ales Chisinaul pentru prima reuniune a Dialogului Informal in cadrul Parteneriatului Estic, Republica Moldova fiind lider in acest parteneriat.

In cadrul discutiilor informale care au avut loc marti, oficialii europeni dar si reprezentantii diplomatiei din tarile PaE au facut o evaluare a rezultatelor reformelor intreprinse in statele partenere dupa summitul PaE de la Varsovia, au discutat despre modul de implementare a Foii de Parcurs pentru Parteneriatul Estic, au identificat noi oportunitati de cooperare si consolidare a dialogului pentru perioada de pana la urmatorul summit al PaE, din 2013.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1773 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Să vezi acu' o "inexplicabilă" crestere demografică in Rep. Moldova

vorbitoare de limbi slave, fino-ugrice etc!

 

Felicitam diplomatia romaneasca !!!

Se face astfel o reparatie istorica prin acest demers diplomatic. Moldova se indreapta spre valorile europene, lasand Rusia sa se zbata si ea pentru accesul fara vize in U.E.

 

Fa o plimbare prin Chisinau

Si o sa vezi "adevaratele" valori europene !!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor