Moldovenii pot alege sa fie condusi de partidul care sustine unirea cu Romania

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 23:42
2298 citiri
Moldovenii pot alege sa fie condusi de partidul care sustine unirea cu Romania
Foto: Diaspora

Partidele si candidatii independenti care au intrat in cursa pentru scrutinul legislativ de duminica din Republica Moldova incearca sa obtina voturile alegatorilor moldoveni cu sloganuri in care promit "bunastare", locuri de munca, cresterea pensiilor, aderarea la UE, dar si unirea cu Romania.

Partidul National Liberal, condus de Vitalia Pavlicenco, propune Unirea cu Romania!, in timp ce Partidul Democrat, formatiune condusa de fostul comunist Marian Lupu, mizeaza pe "Bunastare, Respect, Progres!", anunta Realitatea Tv.

Democratii mai promit majorarea pensiilor anual cu cel putin 25 %, dar si scutirea de taxe de stat pentru inregistrarea primei casatorii sau acordarea unui ajutor material unic de 5.000 de lei familiei tinere la casatorie.

Partidul Liberal, condus de presedintele interimar Mihai Ghimpu, ii indeamna, la randul sau, pe moldoveni sa aleaga "schimbarea pana la capat" si le promite sustinatorilor "Dreptate, Libertate, Bunastare!". De asemenea, Ghimpu sustine aderarea la Uniunea Europeana.

La capitolul economie, Partidul Liberal promite, printre altele, o crestere durabila "in marime de 7-10% anual", cresterea veniturilor populatiei si "repatrierea treptata a cetatenilor aflati peste hotarele republicii".

Fostul comunist Vladimir Turcan, intrat in cursa electorala pentru scrutinul de duminica la conducerea partidului Moldova Unita, ii asigura pe alegatori ca formatiunea sa va face ordine in tara.

Partidul "Pentru Neam si Tara" le promite alegatorilor o "Moldova fara mafie!" si da asigurari ca reprezentantii formatiunii au "curaj sa starpeasca mafia.

Partidul Alianta Moldova Noastra, unul dintre cele patru care au format coalitia prooccidentala aflata la guvernare la Chisinau, isi anunta alegatorii ca formatiunea isi face datoria si "merge inainte!".

Partidul condus de actualul vicepresedinte al Parlamentului, Serafim Urechean, le pomite insa moldovenilor "majorarea pensiei lunare medii de la 50% din minimul de existenta in 2009 la 100% in 2014 si de la 20% din salariul mediu pe economie in 2009 la 35% din salariul mediu pe economie in 2014".

Partidul Comunist este convins ca moldoveni ii vor ajuta sa castige

Sub conducerea fostului presedinte Vladimir Voronin, Partidul Comunistilor este, in schimb, convins ca "Moldova alege Victoria!"

Partidul Liberal Democrat, condus de premierul Vlad Filat, le promite sustinatorilor "Moldova fara saracie!".

Candidat independent la alegerile de duminica, omul de afaceri Gabriel Stati, unul dintre cei mai bogati din R. Moldova, ii asigura pe alegatori ca va fi vocea lor in Parlament.

Partidul Popular Republican le transmite moldovenilor un indemn simplu si concis "Alege oameni normali!".

In schimb, Miscarea social-politica a Rromilor din Republica Moldova vrea sa obtina voturile alegatorilor cu urari de bine. "Sa fiti Fericiti - Sa va ocololeasca nevoile!", "De la Popor noi nu luam nimic - Noi faurim doar Fericirea!", "Fericirea se faureste doar prin munca".

Candidatul independent Evgheni Nazarenco a intrat in cursa electorala cu un slogan revolutionar: "Muncii Silnice - o Rezistenta Populara!".

Pentru un fotoliu de parlamentar isi incearca norocul din postura de candidat independent si Maia Laguta, presedintele Asociatiei Salvgardare, care vine in fata alegatorilor cu doua sloganuri: "Jos partidele mafiote, sus deputat al poporului!" si "Slujesc poporului Republicii Moldova!".

Tot candidat independent la alegerile de duminica este si Romeo Cereteu, care le propune alegatorilor un slogan electoral mai putin obisnuit: "Eu votez impotriva la toti!".

La fotoliul de parlamentar tanjeste si cantareata Elena Burghila-Leonte. Interpret de muzica usoara si jazz, pedagog, presedinte la Asociatia Obsteasca EuroMoldovaArt, Burghila le spune moldovenilor "Ajunge sa supravietuim, e timpul sa traim cu adevarat!" si le promite ca "prin cultura si arta vom fi!".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#oferte electorale Republica Moldova, #unire Republica Moldova Romania , #Moldova