Moscova reactioneaza dupa ce MAE de la Chisinau a anuntat ca oficialii moldoveni nu mai merg in Rusia

Vineri, 10 Martie 2017, ora 18:16
11204 citiri
Moscova reactioneaza dupa ce MAE de la Chisinau a anuntat ca oficialii moldoveni nu mai merg in Rusia
Foto: Wikipedia / Guvernul Federatiei Ruse

Nota autoritatilor Republicii Moldova, in care oficialilor din aceasta tara li se recomanda sa se abtina de la calatorii in Federatia Rusa, ridica multe intrebari, a spus, vineri, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Grigori Karasin (foto).

"Continutul acestei note ridica multe intrebari O vom studia", a declarat Karasin, citat de TASS.

Karasin a confirmat ca ambasadorul Federatiei Ruse la Chisinau, Farit Muhametsin, a transmis MAE rus documentul primit joi de la Ministerul de Externe al Republicii Moldova.

"Este necesar sa fie examinata cu atentie, sa ne uitam la fapte, si numai dupa aceea sa discutam serios aceasta problema", a adaugat el.

Autoritatile moldovene au transmis joi o nota Rusiei, in care semnaleaza o serie de abuzuri comise impotriva unor oficiali moldoveni din Parlament, Guvern, servicii speciale si partide ale coalitiei de guvernare din Republica Moldova la intrarea in Federatia Rusa, recomandand ca oficialitatile moldovene sa se abtina sa mai calatoreasca in Rusia pana la rezolvarea acestei probleme.

Citeste mai multe despre: Oficialii moldoveni nu mai merg in Rusia, in semn de protest fata de abuzurile la care sunt supusi de serviciile secrete. Dodon nu e de acord.

Notificarea a fost facuta cu prilejul intrevederii prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, si presedintelui Legislativului de la Chisinau, Andrian Candu, cu ambasadorul Federatiei Ruse, Farit Muhametsin.

In acest context, agentia de presa TASS aminteste ca, anul trecut, Moscova si-a exprimat in repetate randuri ingrijorarea fata de faptul ca autoritatile de la Chisinau retin cu regularitate jurnalisti si analisti politici rusi, multora dintre acestia refuzandu-le accesul pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, scrie TASS, din Chisinau au fost expulzate echipele de televiziune "Rossia 24" si "Zvezda" (postul de televiziune al armatei ruse), dar si reprezentanti ai altor mass-media ruse, ca principal motiv de expulzare fiind invocata, in special, absenta acreditarii.

In pofida acestei note, care risca sa afecteze relatiile dintre Moscova si Chisinau, presedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat ca va efectua in zilele de 17 si 18 martie o noua vizita in Rusia, catalogand drept deplasata recomandarea facuta de conducerea Guvernului si Parlamentului ca oficialii moldoveni sa evite sa mai calatoreasca in Rusia pana la solutionarea problemelor semnalate.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#nota Moldova oficiali reactie Rusia , #Moldova
Comentarii