Mustrat de Rogozin, Vladimir Voronin nu mai vrea in Rusia

Joi, 22 Mai 2014, ora 20:58
8446 citiri
Mustrat de Rogozin, Vladimir Voronin nu mai vrea in Rusia
Foto: balkanpress.md

Fostul presedinte al Republicii Moldova si actual lider al Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, a inceput sa priveasca cu mai mare incredere spre integrarea in Europa. El a fost insa mustrat recent de vicepremierul rus, Dmitri Rogozin.

"Noi nu suntem impotriva modernizarii, noi nu suntem impotriva ca Moldova sa participe la toate institutiile de nivel international, european, unde este interesul nostru national, unde putem sa ne dezvoltam, unde putem sa ne imbunatatim calitatea vietii, categoric nu suntem impotriva", a declarat Voronin miercuri in cadrul emisiunii Moldova in Direct de la televiziunea de stat a Republicii Moldova, potrivit diez.md.

Despre Uniunea Vamala, organismul asemanator Uniunii Europene in care Rusia vrea sa atraga fostii sateliti din URSS, Voronin a spus ca "noi nu putem intra acolo, unde nu exista".

Voronin a vorbit in termeni rezonabili si despre Acordul de Asociere cu UE, despre care a spus ca "este important", si ca ar putea fi imbunatatit, in interesul Moldovei. Mai mult, Voronin a evitat sa se pronunte in privinta unei masuri de denuntare a acestui acord, in ideea in care partidul sau ar veni la putere.

Voronin a reprosat actualei puteri ca i-au furat puterea printr-un "inceput de maidan" prin organizarea protestelor din 7 aprilie 2009, si a declarat ca daca acum ar fi fost la putere, nu ar fi recunoscut conducerea actuala de la Kiev.

Fostul presedinte al Moldovei a fost acuzat recent de catre vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, ca ar fi sabotat planul de federalizare a Republicii Moldova in 2003, atunci cand nu a semnat "Memorandumul Kozak".

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Voronin integrare UE, #Voronin respingere Uniune Vamala Rusia, #Voronin apropiere Moldova Europa , #Moldova
Comentarii
Poza cititoru
cititoru
rank 5
ahaa, deci pana la urma le vine moldovenilor mintea la cap
Poza Carrandash
Carrandash
rank 1