Negocierile pentru Transnistria au reinceput la Moscova - anunta Filat

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 14:03
866 citiri

Premierul Moldovei, Vlad Filat, a anuntat joi la Bucuresti ca au fost redeschise negocierile in formatul 5+2 cu privire la solutionarea conflictului transnistrean.

Reluarea la Moscova a negocierilor reprezinta un eveniment important si pozitiv, Republica Moldova fiind pregatita cu argumente "pertinente si suficiente" pentru ca rezolvarea propriu-zisa sa aduca rezultate, a declarat premierul de la Chisinau la inceputul intrevederii de la Palatul Victoria cu prim-ministrul Emil Boc.

"Vreau sa va spun ca astazi pentru noi este o zi importanta dincolo de faptul ca avem aceasta oportunitate. Astazi in sfarsit, la distanta de 5 ani, in urma unui efort consolidat am reusit sa reincepem negocierile oficiale in formatul 5+2 in vederea solutionarii conflictului transnistrean. Spuneam ca a fost un efort consolidat, o munca depusa extrem de complexa si deloc usoara. Acest lucru s-a intamplat cu cateva minute in urma la Moscova. Se intampla si lucruri bune si acolo", i-a spus Vlad Filat premierului Emil Boc.

De asemenea, el a aratat ca prin acest pas se intra intr-o noua etapa care necesita la fel de multa responsabilitate, cea a negocierilor propriu-zise, insa Guvernul de la Chisinau este pregatit pentru ca acestea sa aduca si rezultate.

"Este o zi importanta, dar care ne pune intr-un noua faza, la o noua etapa in care trecem, care este la fel de responsabila: negocierile propriu-zise. Noi suntem pregatiti pe fiecare domeniu cu argumente pertinente si suficiente pentru ca aceste negocieri sa fie rezultative", a afirmat premierul moldovean.

El a tinut sa multumeasca Romaniei, premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu, precum si poporului roman pentru sprijinul acordat in acest proces de discutii privind solutionarea conflictului transnistrean.

Totodata, premierul Boc si-a declarat bucuria pentru "aceste vesti bune" si a transmis felicitari premierului Filat pentru mentinerea si accelerarea traiectoriei europene a Republicii Moldova.

Participantii la consultarile privind reglementarea conflictului transnistrean au decis joi, la Moscova, reluarea negocierilor oficiale in format "5+2", a declarat vicepremierul Republicii Moldova, Eugen Carpov.

In formatul de negociere "5+2" pe langa Chisinau si Tiraspol participa Rusia, Ucraina si Organizatia pentru Cooperare si Securitate in Europa (OSCE) in calitate de mediatori, iar Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana sunt observatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Filat conflict transnistrean, #Filat vizita Bucuresti , #Moldova