Noul premier al Moldovei a inceput consultarile pentru formarea unui nou guvern

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 10:38
1769 citiri
Noul premier al Moldovei a inceput consultarile pentru formarea unui nou guvern
Foto: Ziare.com

Candidatul desemnat oficial la functia de premier Valeriu Strelet a demarat marti consultarile cu factiunile din parlamentul de la Chisinau in vederea obtinerii voturilor necesare pentru investirea noului guvern.

Primii pe lista au fost democratii, relateaza agentia de presa Moldpres.

"Am discutat despre perspectiva unor reforme imediate, pe care trebuie sa le promovam in mai multe sectoare. Am vorbit despre definitivarea programului de guvernare", a specificat Strelet.

E oficial: Republica Moldova are un nou premier

Liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, s-a aratat multumit de consultari si a spus ca partile au convenit sa aiba un dialog permanent pe viitor.

"Investirea noului guvern vine intr-o perioada destul de incordata. Am cazut de acord ca vom avea o comunicare permanenta pentru a asigura durabilitatea si eficienta constructiei noastre politice", a opinat Lupu.

Dupa discutiile cu democratii, candidatul desemnat la functia de premier a mers la Academia de Stiinte, unde a abordat cu experti o serie de probleme economice si sociale urgente.

Cine este noul premier al R.Moldova: Si-a publicat diplomele si notele pe Facebook

Potrivit Constitutiei, premierul desemnat are la dispozitie 15 zile pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului de activitate si a componentei guvernului.

Legislativul de la Chisinau a decis, in urma unei sedinte a Biroului sau permanent, sa se reuneasca joi in sesiune plenara pentru a supune la vot echipa guvernamentala a premierului desemnat Valeriu Strelet, a relatat marti portalul Unimedia.md.

R. Moldova are un nou premier: Prioritatile lui Valeriu Strelet

Valeriu Strelet a fost nominalizat de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) - formatiune careia ii revine functia de premier conform acordului de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana 3 -, dupa ce candidatura ministrului Educatiei in exercitiu, Maia Sandu, nu a fost agreata de celelalte doua partide din coalitie - Partidul Democrat (PD) si Partidul Liberal (PL). Valeriu Strelet a fost desemnat oficial luni seara in functia de premier, printr-un decret al presedintelui Nicolae Timofti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#premier Moldova consultari partide, #Valeriu Strelet premier Moldova, #premier Moldova consultari guvern , #Moldova