Noul premier al Moldovei a inceput consultarile pentru formarea unui nou guvern

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 10:38
1538 citiri
Noul premier al Moldovei a inceput consultarile pentru formarea unui nou guvern

Candidatul desemnat oficial la functia de premier Valeriu Strelet a demarat marti consultarile cu factiunile din parlamentul de la Chisinau in vederea obtinerii voturilor necesare pentru investirea noului guvern.

Primii pe lista au fost democratii, relateaza agentia de presa Moldpres.

"Am discutat despre perspectiva unor reforme imediate, pe care trebuie sa le promovam in mai multe sectoare. Am vorbit despre definitivarea programului de guvernare", a specificat Strelet.

E oficial: Republica Moldova are un nou premier

Liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, s-a aratat multumit de consultari si a spus ca partile au convenit sa aiba un dialog permanent pe viitor.

"Investirea noului guvern vine intr-o perioada destul de incordata. Am cazut de acord ca vom avea o comunicare permanenta pentru a asigura durabilitatea si eficienta constructiei noastre politice", a opinat Lupu.

Dupa discutiile cu democratii, candidatul desemnat la functia de premier a mers la Academia de Stiinte, unde a abordat cu experti o serie de probleme economice si sociale urgente.

Cine este noul premier al R.Moldova: Si-a publicat diplomele si notele pe Facebook

Potrivit Constitutiei, premierul desemnat are la dispozitie 15 zile pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului de activitate si a componentei guvernului.

Legislativul de la Chisinau a decis, in urma unei sedinte a Biroului sau permanent, sa se reuneasca joi in sesiune plenara pentru a supune la vot echipa guvernamentala a premierului desemnat Valeriu Strelet, a relatat marti portalul Unimedia.md.

R. Moldova are un nou premier: Prioritatile lui Valeriu Strelet

Valeriu Strelet a fost nominalizat de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) - formatiune careia ii revine functia de premier conform acordului de constituire a Aliantei pentru Integrare Europeana 3 -, dupa ce candidatura ministrului Educatiei in exercitiu, Maia Sandu, nu a fost agreata de celelalte doua partide din coalitie - Partidul Democrat (PD) si Partidul Liberal (PL). Valeriu Strelet a fost desemnat oficial luni seara in functia de premier, printr-un decret al presedintelui Nicolae Timofti.

Citeste si:
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Noul preşedinte ales al PNL Florin Cîţu a afirmat că şefia Camerei Deputaţilor va rămâne deocamdată la liberali şi va fi propus cineva interimar, după ce Ludovic Orban a anunţat că va...
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Premierul Florin Cîţu, ales sâmbătă, 25 septembrie, preşedinte al PNL, a declarat că priorităţile pe termen foarte scurt ale guvernării sunt legate de soluţii pentru preţurile la...
Sursa: AGERPRES