Oferta lui Filat pentru conducerea Moldovei

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 14:01
2101 citiri
Oferta lui Filat pentru conducerea Moldovei
Foto: Arhiva

Liderul liberal-democratilor din Republica Moldova, Vlad Filat, a anuntat ca partidul sau vrea sa-si pastreze functia de premier, in timp ce Partidul Democrat, condus de Marian Lupu, ar urma sa primeasca presedintia tarii, iar Partidul Liberal - conducerea Parlamentului.

"Consideram ca aceasta formula de guvernare este una eficienta, care va contribui la dezvoltarea democratica a Republicii Moldova. Sper ca si colegii mei vor aprecia aceasta oferta la justa valoare si vor reactiona corespunzator", a declarat Vlad Filat, precizand ca marti ii va contacta pe Mihai Ghimpu si Marian Lupu, pentru a stabili ziua in care vor demara negocierile propriu-zise.

Alegeri R. Moldova: Rezultatele finale asteapta validarea CC

"Posibil ne vom intalni chiar maine. Negocierile nu vor fi usoare, dar eu cred intr-un compromis rezonabil", a declarat liderul PLDM, citat de Unimedia.

Presedintele liberal democratilor a explicat ca a ales sa-si pastreze functia de premier pentru ca in parcursul european al tarii Guvernul va juca rolul de baza. Astfel, in urma rezultatului alegerilor parlamentare, PLDM va pleda pentru ducerea la bun sfarsit a reformelor demarate de AIE.

Filat a asigurat ca oferta inaintata din partea formatiunii sale nu a fost influentata de vizita recenta a sefului administratiei de la Kremlin, Serghei Naraskin, dar a precizat totodata, ca a discutat cu partenerii occidentali, care au sustinut pozitia PLDM de a continua o guvernare democratica de coalitie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Guvern Republica Moldova, #Vlad Filat premier, #rezultat alegeri Republica Moldova , #Moldova