Posibil atac cibernetic la Comisia Electorala din R. Moldova

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 16:03
2350 citiri
Posibil atac cibernetic la Comisia Electorala din R. Moldova

Seful Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, Iurie Ciocan, a declarat ca este posibil sa fi existat un atac cibernetic la sistemul electronic, in conditiile in care nu mai pot fi colectate date.

In prezent, datele sunt colectate manual, pentru ca sistemul electronic a avut probleme, a explicat Iurie Ciocan, dupa ce duminica dimineata sistemul a afisat pe pagina de Internet un numar dublu de cetateni al Republicii Moldova, informeaza UNIMEDIA.

"A picat sistemul electronic si datele nu pot fi colectate. In acest moment, datele sunt colectate manual, care vor fi prezentate curand. Sistemul informational este utilizat pentru prima data, este in testare. Nu exclud ca poate fi vorba de un atac cibernetic. Votul cetatenilor nu este afectat si nici nu va fi denaturat", a declarat Iurie Ciocan.

Pana in prezent, au fost colectate datele de la 25 de birouri de circumscriptie, din cele 35, si s-a constatat ca au votat peste 10% din cetateni.

Site-ul de Internet al Comisiei Electorale Centrale a furnizat duminica date eronate privind participarea la vot a cetatenilor Republicii Moldova: potrivit site-ului CEC, in Republica Moldova ar fi fost 6,9 milioane de cetateni, in conditiile in care sunt doar 3,5 milioane.

Ulterior, Iurie Ciocan a declarat ca presupunerea privind atacul informatic nu s-a adeverit. "A fost o presupunere a noastra, care nu s-a adeverit. A avut loc doar o defectiune interna", a explicat Ciocan.

Eroare memorabila: Comisia Electorala din R. Moldova a dublat numarul de cetateni

Referendum in Republica Moldova: rezultatul, crucial pentru viitorul tarii

Aproximativ 2.600.000 de alegatori decid duminica daca presedintele tarii va fi ales de popor, si nu de Parlament asa cum prevede actuala Constitutie. Au fost deschise peste 2.000 de sectii de vot pe teritoriul Republicii Moldova, plus 78 in afara Moldovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#atac cibernetic referendum Moldova, #referendum Constitutie Moldova, #atac referendum Moldova , #Moldova