Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Premierul moldovean, la Cotroceni: Poate este guvernul ultimei sanse pentru clasa politica din Moldova

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 14:42
3294 citiri
Premierul moldovean, la Cotroceni: Poate este guvernul ultimei sanse pentru clasa politica din Moldova
Foto: Administratia Prezidentiala a Romaniei

Premierul moldovean, Pavel Filip, a declarat marti la Palatul Cotroceni, in timpul intrevederii cu presedintele Klaus Iohannis, ca guvernul pe care il conduce este probabil ultima sansa pentru clasa politica de la Chisinau.

"V-am zis si cu alte ocazii ca poate este guvernul ultimei sanse pentru aceasta clasa politica pentru ca ea se face vinovata de situatia in care s-a pomenit Republica Moldova acum.

Am vrut sa auziti acest lucru de la mine si va multumesc inca o data pentru ca ati acceptat sa avem aceasta intalnire pentru a va convinge ca suntem determinati sa livram rezultate. Nu ne vom axa pe populisme pentru ca nu aici sunt rezultatele pe care le asteapta cetatenii. Vom fi axati pe actiuni, asa cum am spus", i-a spus Filip lui Iohannis.

Noul premier i-a multumit presedintelui Romaniei ca l-a primit la Cotroceni la scurt timp de la investirea in functie, lucru care simbilizeaza relatiile stranse dintre Romania si Republica Moldova.

"Vreau sa incep prin a va multumi pentru ca ati acceptat foarte repede sa avem aceasta intalnire, chiar la cateva zile dupa inaugurarea Guvernului de la Chisinau. Este un semnal ca Republica Moldova este alaturi de Romania sau mai bine zis Romania ramane alaturi de Republica Moldova", a spus Filip.

Multiple criza in Moldova

Premierul a mai spus ca Republica Moldova se confrunta cu mai multe crize, nu doar cu una fianciara, ci si sociala si politica si ca are nevoie de stabilizare, iar Cabinetul sau este constient de perioada dificila in care si-au asumat actul de guvernare.

"Vedem si cunoastem aceasta criza, nu doar financiara, dar si una sociala, economica, dar si politica. Stim ca Republica Moldova are nevoie de stabilizare astazi pe toate aceste dimensiuni. Pornind de la acest fapt, suntem determinati sa muncim zi si noapte la Guvern pentru a livra rezultate in final", a spus Filip.

"Spuneam astazi ca niciodata pana acum nu am simtit in profunzime puterea expresiei 'Prietenul bun la nevoie se cunoaste'. De fapt aici este prima mea vizita pentru ca contam foarte mult pe sprijinul dumneavoastra", a mai spus Filip, iar presedintele Iohannis a spus: "Asa va fi!"

Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti, dupa intalnirea cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, ca Romania conditioneaza acordarea primei transe din acordul de asistenta financiara rambursabila de un set de masuri concrete de reforma pe care Guvernul de la Chisinau trebuie sa le ia in perioada urmatoare.

Romania ajuta Chisinaul cu bani sa iasa din criza, dar Ciolos pune si conditii

Premierul moldovean se va intalni astazi si cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare, la inceputul lunii noiembrie 2015, Legea pentru ratificarea Acordului privind asistenta financiara rambursabila intre Romania si R.Moldova, considerand ca promulgarea nu este oportuna cata vreme nu exista certitudinea continuarii procesului de reforme.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Pavel Filip guvern, #Pavel Filip clasa politica, #Pavel Filip reforme Moldova, #Pavel Filip Cotroceni , #Moldova