Ziare.com

Premierul moldovean Vlad Filat vine la Bucuresti, pentru summit-ul Dunarii

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 08:13

   

Premierul moldovean Vlad Filat vine la Bucuresti, pentru summit-ul Dunarii
Premierul Vlad Filat va conduce delegatia Republicii Moldova la lucrarile summit-ului Dunarii, care se va desfasura, luni, la Bucuresti.

La 8 noiembrie va avea loc, la Bucuresti, summit-ul Dunarii, un eveniment major de dezbatere pe marginea aspectelor legate de orientarile mari de care se va tine cont in structurarea Strategiei UE pentru regiunea Dunarii, noteaza Interlic.

La eveniment vor participa 22 de delegatii reprezentand guvernele nationale ale celor 14 state din bazinul Dunarii, presedintele Comisiei Europene, guvernatori ai celor sase landuri riverane din Germania, Austria si primarul orasului Ulm, din Germania. De asemenea, Polonia a fost invitata in calitate de observator.

Potrivit sursei citate, pana la finele acestui an, va fi definitivata Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, un model de dezvoltare regionala la nivel european, initiativa lansata de Romania si Austria in 2008.

La aceasta strategie interna a Uniunii Europene sunt invitate sa participe si statele terte riverane.

Cele patru domenii (piloni) propuse de Comisia Europeana si pe care se va axa Strategia sunt: conectivitatea (transport durabil si retele de energie), protectia mediului a resurselor de apa si managementul riscurilor, dezvoltarea socio-economica (cultura, educatie, cercetare, turism, dezvoltare rurala, piata interna) si imbunatatirea sistemului de guvernare (capacitate institutionala si securitate interna).

Vizita lui Vlad Filat in Bucuresti are loc cu cateva zile inaintea alegerilor legislative anticipate, programate pentru 28 noiembrie in Republica Moldova.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 915 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

aduce vinul,...

pentru cheful de dupa,...ca altfel ce sa caute ,ca Dunarea nu trece pe la ei ,...

 

Basarabia are 500m ,

iesire la Dunare, vis a vis de Galati, la confluenta Prutului cu Dunarea...Acolo s-a construit portul Giurgiulesti.

VINUL OTETIT

Filat vine ca cioronin sa ii aduca de ziua "iubitului conducator" vin otetit de la Cricova pe care nici rusii nu il pot bea!!!
PS: Multi basarabeni nici nu stiu pe unde trece Dunarea!!!

 

parca tu stii!

nici romanii nu stiu tarile riverane Dunarii...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor