Presedintele Republicii Moldova, comparat cu Adolf Hitler

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 20:32
2661 citiri
Presedintele Republicii Moldova, comparat cu Adolf Hitler
foto: EPA

Mihai Ghimpu, presedintele Republicii Moldova, a fost comparat cu Adolf Hitler de catre un inalt oficial rus, din cauza refuzului sau de a participa la parada militara de pe 9 mai, de la Moscova, organizata pentru a sarbatori Ziua Victoriei Natiunilor Unite impotriva Germaniei.

"Daca e adevarat ce am auzit, inseamna ca domnul Ghimpu se identifica cu Adolf Hitler, pentru ca coalitia antihitlerista a fost indreptata impotriva lui Hitler, pentru ca invingatorii reprezentau progresul umanitatii, iar hitlerismul a fost invins si condamnat de tribunalul de la Nuremberg pentru crime impotriva umanitatii. Nu a existat si nu poate exista alt 'invins' al acelui razboi", a declarat, duminica, Andrei Klimov, vicepresedintele Comitetului International al Dumei de Stat, citat de publicatia rusa Golos Rossii.

Ghimpu: Nu merg la Moscova de Ziua Victoriei. Ce sa caute invinsii acolo?

Reactia oficialului rus vine dupa ce presedintele Mihai Ghimpu a decalrat, sambata, intr-un interviu televizat, ca nu va participa la sarbatorile prilejuite de Ziua Victoriei, la Moscova, deoarece Republica Moldova nu se afla printre invingatorii din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

"Nu ma leaga nimic de Moscova. Numai invingatorii vor fi prezenti, deci ce am cauta acolo noi, invinsii?", a declarat Mihai Ghmpu.

Declaratia sa a fost criticata dur de oficialul rus, care a precizat ca presedintele Republicii Moldova "a ramas in urma cu 65 de ani".

Mihai Ghimpu, in vizita oficiala la Bucuresti

"Declaratia tragicomica a domnului Ghimpu sugereaza ca acesta este inadecvat. Nu vede ce se intampla in jurul sau, a ramas in urma cu 65 de ani, iar cu atat mai trist este ca vorbeste in numele Moldovei, in numele tuturor moldovenilor", a mai spus Andrei Klimov.

Refuzand sa mearga la Moscova, pentru a sarbatori Ziua Victoriei, Mihai Ghimpu a incalcat acordul cu partenerii din Alianta pentru Integrare Europeana, aflata la guvernare, care sperau sa-l convinga sa participe totusi la parada militara de la Moscova, pentru binele relatiilor internationale ale Republicii Moldova, scrie publicatia rusa.

Opinii: Moscova isi cheama vasalii la defilare

Ionuț Lupescu, propunerea surpriză a PNL la Primăria București. Ce fost mare sportiv și-a mai dorit Capitala
Ionuț Lupescu, propunerea surpriză a PNL la Primăria București. Ce fost mare sportiv și-a mai dorit Capitala
Preşedintele PNL. Nicolae Ciucă, a declarat luni, că una dintre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei este fostul fotbalist Ionuţ Lupescu, despre care spune că a...
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
#Mihai Ghmpu Hitler, #Ghimpu ziua Victoriei Moscova , #Moldova