Presedintele Republicii Moldova, comparat cu Adolf Hitler

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 20:32
2586 citiri
Presedintele Republicii Moldova, comparat cu Adolf Hitler

Mihai Ghimpu, presedintele Republicii Moldova, a fost comparat cu Adolf Hitler de catre un inalt oficial rus, din cauza refuzului sau de a participa la parada militara de pe 9 mai, de la Moscova, organizata pentru a sarbatori Ziua Victoriei Natiunilor Unite impotriva Germaniei.

"Daca e adevarat ce am auzit, inseamna ca domnul Ghimpu se identifica cu Adolf Hitler, pentru ca coalitia antihitlerista a fost indreptata impotriva lui Hitler, pentru ca invingatorii reprezentau progresul umanitatii, iar hitlerismul a fost invins si condamnat de tribunalul de la Nuremberg pentru crime impotriva umanitatii. Nu a existat si nu poate exista alt 'invins' al acelui razboi", a declarat, duminica, Andrei Klimov, vicepresedintele Comitetului International al Dumei de Stat, citat de publicatia rusa Golos Rossii.

Ghimpu: Nu merg la Moscova de Ziua Victoriei. Ce sa caute invinsii acolo?

Reactia oficialului rus vine dupa ce presedintele Mihai Ghimpu a decalrat, sambata, intr-un interviu televizat, ca nu va participa la sarbatorile prilejuite de Ziua Victoriei, la Moscova, deoarece Republica Moldova nu se afla printre invingatorii din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

"Nu ma leaga nimic de Moscova. Numai invingatorii vor fi prezenti, deci ce am cauta acolo noi, invinsii?", a declarat Mihai Ghmpu.

Declaratia sa a fost criticata dur de oficialul rus, care a precizat ca presedintele Republicii Moldova "a ramas in urma cu 65 de ani".

Mihai Ghimpu, in vizita oficiala la Bucuresti

"Declaratia tragicomica a domnului Ghimpu sugereaza ca acesta este inadecvat. Nu vede ce se intampla in jurul sau, a ramas in urma cu 65 de ani, iar cu atat mai trist este ca vorbeste in numele Moldovei, in numele tuturor moldovenilor", a mai spus Andrei Klimov.

Refuzand sa mearga la Moscova, pentru a sarbatori Ziua Victoriei, Mihai Ghimpu a incalcat acordul cu partenerii din Alianta pentru Integrare Europeana, aflata la guvernare, care sperau sa-l convinga sa participe totusi la parada militara de la Moscova, pentru binele relatiilor internationale ale Republicii Moldova, scrie publicatia rusa.

Opinii: Moscova isi cheama vasalii la defilare

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...