Primarul Chisinaului ii felicita pe baietii de la Carla's Dreams, deconspirati in Rusia: Bravo, au avut curaj!

Marti, 06 Septembrie 2016, ora 21:03
14183 citiri
Primarul Chisinaului ii felicita pe baietii de la Carla's Dreams, deconspirati in Rusia: Bravo, au avut curaj!
Foto: Facebook / Dorin Chirtoaca

Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului, s-a aratat indignat de faptul ca in presa rusa a fost dezvaluita identitatea baietilor din Carla's Dreams, dupa ce acestia au avut curajul sa spuna la posturile rusesti ca ei canta in romana, nu in moldoveneasca.

Reactia lui Dorin Chirtoaca a venit la scurt timp dupa ce reporterii rusi au publicat fotografii cu membrii trupei fara machiajul binecunoscut, in replica la faptul ca solistul trupei declarase: Noi cantam in romana. Nu exista dictionar de "moldoveneasca".

Carla's Dreams este una dintre cele mai in voga formatii din ultimii ani, cei patru membri fiind cunoscuti si pentru faptul ca isi ascund identitatea pe motiv ca isi doresc o viata normala.

Intr-o postare pe Facebook, Dorin Chirtoaca i-a atacat vehement pe jurnalistii rusi.

"Aparent este vorba despre niste jurnalisti meseriasi, tari ca agentul 007, dar de fapt au procedat ca niste lepre. Voi nu ati incercat sa-i deconspirati identitatea, ci sa-i luati farmecul, 'fishka' (cum se spune in rusa). Este un talent, este un fenomen, indiscutabil. Timp de 4 ani oricine ar fi dorit, in RM sau in Romania ar fi putea sa-i faca asta. Dar nu a facut-o. De ce? Pentru ca de farmec nu te atingi. pentru daca te atingi, il distrugi.

(...) Carla's Dreams va reusi si in continuare sa se afirme si dincolo de hotarele Rusiei, chiar daca va trebui sa inghita mizeriile voastre. Avem cu totii imunitate dupa 200 de ani de ocupatie", a scris, printre altele, Dorin Chirtoaca pe Facebook.

Mai mult, intr-o interventie telefonica avuta marti seara la postul Realitatea TV, Dorin Chirtoaca i-a felicitat public pe baieti si a spus ca astfel de oameni "intotdeauna le-au stat ca un ghimpe in talpa" rusilor.

Primarul din Chisinau a subliniat faptul ca toata "chestiunea cu limba moldoveneasca a fost impusa in perioada sovietica".

"Bravo baietilor ca au avut curajul sa spuna cum este! Multi, cand ajung la Moscova, schimba macazul si le canta in struna (...) Limba este una, romana, punct! Oricum ne voim uni, mai devreme sau mai tarziu", a declarat Chirtoaca.

Acesta a fost intrebat si despre declaratiile controversate ale ambasadorului SUA la Chisinau, iar raspunsul politicianului unionist a fost ca ele "ne-au ajutat" prin reactiile starnite.

"S-a vazut ca nimeni nu se mai poate lua de limba, de identitatea noastra (...) Suntem un popor in doua state. Nici SUA nu se mai pot lua de subiectul asta. Ramane doar sa fie construita unirea (...) O sa terminam odata cu frontiera asta blestemata", a mai declarat Dorin Chirtoaca, subliniind insa raspicat ca "trebuie sa explicam si sa construim, in asa fel incat lucrurile sa aiba loc legal, prin obtinerea unei majoritati, prin vot in Parlament, prin referendum".

Carla's Dreams este una dintre trupele lansate in Republica Moldova care se bucura de foarte mare succes, dupa O-Zone si Zdob si Zdub.

Baietii au single-uri in toate topurile muzicale, colaboreaza cu mari artisti romani si au peste 75 de milioane de vizualizari pe Youtube.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Chirtoaca Carlas Dreams identitate Rusia , #Moldova