Protest de amploare la Chisinau: 40.000 de oameni scandeaza "Jos Guvernul, jos Parlamentul!" (Video)

Duminica, 03 Mai 2015, ora 18:05
9255 citiri
Protest de amploare la Chisinau: 40.000 de oameni scandeaza "Jos Guvernul, jos Parlamentul!" (Video)
Foto: Facebook/Oxana Greadcenco

Mii de persoane s-au adunat duminica in centrul Chisinaului la un miting organizat de Platforma 'Demnitate si Adevar' "impotriva guvernarii si inactiunilor institutiilor de stat in continuarea parcursului european si devierea de la implementarea reformelor".

Potrivit organizatorilor, la miting s-au adunat peste 40.000 de persoane, venite din intreaga tara. Circulatia in centrul Chisinaului a fost restrictionata.

Protestatarii au scandat "Miliardul inapoi", "Demisia", "Jos Guvernul, Jos Parlamentul!", potrivit Unimedia.

Membrii platformei "Demnitate si Adevar" solicita demiterea mai multor functionari publici, renuntarea imediata la atacurile antidemocratice asupra libertatii presei si restituirea miliardului furat din cele trei banci - Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank.

Platforma a mai organizat un protest la 5 aprilie, la care au participat mii de persoane si in cadrul caruia s-a adoptat o rezolutie cu mai multe revendicari, despre care protestatarii spun ca nu au fost indeplinite de guvernanti.

"Mai mult decat atat, guvernarea a continuat sirul de crime impotriva propriului popor prin asumarea raspunderii pentru Legea Bugetului si politica bugetar-fiscala, incalcand Constitutia Republicii Moldova, impovarand cetatenii cu impozite si taxe grele", mai spun reprezentantii platformei, potrivit Jurnal.md.

#protest Chisinau guvern Parlament, #protest amploare Moldova , #Moldova
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
R
razek
rank 1
Romani treziti-va ! Pe cand si la Bucuresti ca sa-i dam nota 4 (pa-