Proteste in mai multe orase din Republica Moldova (Video)

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 19:06
2708 citiri
Proteste in mai multe orase din Republica Moldova (Video)
Foto: Captura video Publika.md

Sute de oameni au protestat, marti, in mai multe orase din Republica Moldova, fata de instabilitatea situatiei politice actuale din tara, solicitand presedintelui moldovean, Nicolae Timofti, sa numeasca un alt candidat pentru functia de premier si sa nu aprobe organizarea de alegeri anticipate.

In centrul orasului Hancesti, sute de oameni s-au adunat pentru a protesta fata de alegerile anticipate, care ar putea fi invocate de presedintele moldovean in cazul in care nici a doua propunere pentru functia de premier nu va obtine voturile Parlamentului, informeaza Publika.md.

Saptamana trecuta, Ion Sturza, candidatul la functia de premier desemnat de Timofti pe 21 decembrie, a renuntat la sarcina investirii Cabinetului sau, denuntand lipsa sustinerii pentru un guvern proeuropean, dupa ce in Parlamentul Republicii Moldova nu s-a intrunit cvorumul, in vederea aprobarii listei sale de ministri propusi si a programului de guvernare pentru 2016-2018.

Moldova cauta premier: Plahotniuc si-a facut majoritate. Se anunta proteste (Video)

Cei care au iesit in strada marti condamna instabilitatea politica din tara, iar prelungirea acestei situatii nu face decat sa impiedice autoritatile locale sa implementeze proiecte care sa creasca nivelul de trai al locuitorilor, sustine primarul orasului Hancesti, Alexandru Botnari.

"Ne-am saturat de situatia actuala din tara. Vrem sa fim increzatori in ziua de maine si de aceea ii cerem presedintelui sa ne auda. Lumea e dezamagita. Si-a pierdut toata increderea in partide, politicieni, trebuie sa se ia o decizie corecta", a declarat unul dintre protestatari.

Mitinguri au avut loc si in Cahul, la care au participat zeci de oameni, dar si in Chisinau. Protestatarii au scandat in fata sediului Partidului Liberal (PLM), al celui Liberal-Democrat (PLDM) si al Partidului Democrat (PDM) din Chisinau, solicitand un guvern unitar si stabil.

"Tara are nevoie de stabilitate, tara are nevoie de prosperitate. Alegerile anticipate vor duce tara la saracie si la declin", a militat o protestatara in Cahul.

Luni seara, liderul PD, Marian Lupu, a anuntat crearea unei majoritati parlamentare, constituita din 56 de deputati din cei 101, precizand ca pana miercuri va fi desemnat si candidatul pentru functia de premier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste Moldova situatie politica, #proteste Moldova premier, #proteste Republica Moldova , #Moldova