Rasturnare de situatie in Moldova: Mihai Ghimpu ramane in cursa prezidentiala

Vineri, 28 Octombrie 2016, ora 21:13
6148 citiri
Rasturnare de situatie in Moldova: Mihai Ghimpu ramane in cursa prezidentiala
Foto: captura video privesc.eu

Liderul Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, nu se mai retrage din cursa electorala, asa cum anuntase intr-o conferinta de presa sustinuta in prima parte a zilei. Pe seara, el a anuntat ca ramane in cursa electorala, pentru ca Maia Sandu, candidata Partidului Actiune si Solidaritate, nu i-a oferit un raspuns la propunerea de a-si asuma unirea cu Romania in schimbul retragerii lui.

In ultima seara a campaniei electorale, Ghimpu i-a indemnat pe toti unionistii sa-l voteze duminica, intrucat ar fi "singurul candidat unionist" din aceasta cursa electorala. Ghimpu facuse anterior un anunt confuz privind retragerea sa din cursa, indemnandu-i totodata pe alegatorii Partidului Democrat sa-l sustina pe el in scrutinul de duminica.

"Am vazut ca Maia Sandu a spus ca nu va musca din marul otravit al PD. A dat cu piciorul in alegatorii PD. Eu fac un apel catre acesti alegatori, ca duminica sa fie cu mine", a declarat Ghimpu.

Amintim ca acum cateva ore Mihai Ghimpu a anuntat ca se retrage din cursa electorala "fara a conditiona" nimic. "Singura mea rugaminte, doar una, sa preia candidatul unic un singur punct, doar unul, din programul meu: Unirea Republicii Moldova cu Romania", a adaugat el.

Joi, liderul PD, Marian Lupu, a anuntat ca se retrage din cursa electorala in favoarea unui candidat pro-european, Maia Sandu.

Iurie Leanca a anuntat, tot joi, ca a decis sa nu iasa din cursa, chiar daca asa intentiona. Maia Sandu s-a aratat nemultumita de decizia acestuia, afirmand ca, "acum, mai mult ca oricand, era nevoie de unitate" si ca "Leanca putea sa se retraga din cursa electorala".

"Leanca a avut timp suficient sa ia o decizie pornind de la situatia reala si sansele reale ale candidatilor inscrisi in aceasta cursa. Acum este tarziu, dar iarasi, decizia le apartine", a mai spus Maia Sandu.

Tot joi, liderul Partidului Socialistilor din Republica Moldova, Igor Dodon, i-a sugerat candidatului "Partidul Nostru", Dumitru Ciubasenco, sa se retraga din cursa electorala in favoarea sa.

Cetatenii Republicii Moldova vor vota duminica, 30 octombrie, in primul tur al alegerilor prezidentiale. Favoriti in sondaje sunt Igor Dodon, liderul prorus al Partidului Socialistilor din Republica Moldova, si Maia Sandu, candidatul unic al Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate si Adevar (PPDA) si Partidului Liberal Democrat (PLDM).

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#Mihai Ghimpu alegeri Moldova, #Mihai Ghimpu alegeri presedintie Moldova , #Moldova