Rasturnare de situatie la alegerile locale din R.Moldova: Chirtoaca a preluat conducerea

Luni, 15 Iunie 2015, ora 13:33
7102 citiri
Rasturnare de situatie la alegerile locale din R.Moldova: Chirtoaca a preluat conducerea
Foto: Facebook/Dorin Chirtoaca

Dupa numararea a 99.03% dintre procesele verbale, la Chisinau s-a inversat scorul obtinut de primii doi candidati clasati in alegerile locale de duminica.

Doua mari orase de peste Prut, castigate de doi milionari penali

Candidatul PL, Dorin Chirtoaca, primarul in exercitiu al Chisinaului, a obtinut 37.4% din voturile exprimate, in vreme ce candidata Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), Zinaida Greceanii, a obtinut 35.9%, scrie Publika.

Cei doi se vor infrunta in turul doi al alegerilor pentru capitala moldoveana peste doua saptamani.

Soarta Chisinaului, pe muchie de cutit: Scor strans la alegerile locale

Anterior, dupa procesarea a peste 80% din procesele-verbale inregistrate in circumscriptia Chisinau, reiesea ca pentru candidatul socialistilor la functia de primar, Zinaida Grecianii, au optat 39% dintre alegatori.

Potrivit datelor oferite de Comisia Electorala Centrala, pentru candidatul Partidului Liberal, primarul in exercitiu Dorin Chirtoaca, votasera 35,41% dintre alegatori.

Alegeri locale duminica in R.Moldova, intr-un moment foarte greu pentru Chisinau

Alegerile locale din Republica Moldova au avut loc pe fondul demisiei prezentate vineri de catre premierul Chiril Gaburici si in contextul crizei financiare generate de disparitia unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc.

Republica Moldova e in pericol ca stat, sistemul financiar sangereaza, va fi pierduta reduta Chisinau? - analiza de Dan Dungaciu

Analistii politici considera ca de rezultatele alegerilor locale de duminica ar putea depinde si viitoarea coalitie majoritara de la Chisinau, in favoarea careia s-au pronuntat cele doua partide din actuala alianta minoritara aflata la guvernare (Partidul Liberal Democrat, al lui Vlad Filat, si Partidul Democrat, condus de Marian Lupu), dupa ce premierul Chiril Gaburici si-a prezentat demisia.

Lectia de la Chisinau: Premierul si-a dat demisia spunand ca "Justitia este una pentru toti"

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#rezultate alegeri locale Chisinau 2015, #Dorin Chirtoaca primar Chisinau alegeri locale , #Moldova