Referendumul din R.Moldova ar putea fi invalidat

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 11:24
2156 citiri
Referendumul din R.Moldova ar putea fi invalidat

Mai putin de 30% din populatia cu drept de vot din Republica Moldova s-a prezentat duminica la urne, la referendumul pentru modificarea Constitutiei, potrivit informatiilor facute publice luni dimineata de Comisia Electorala Centrala de la Chisinau.

Conform Agerpres, 29,34% (792.486) din cei 2.631.591 alegatori inclusi in listele electorale si-au exprimat dreptul de vot. Numarul alegatorilor care au participat la votare pe liste suplimentare este de 69.880.

Agentia moldoveana Unimedia anunta insa ca la referendum ar fi participat 29.05% dintre alegatori, dintre care 78% si-au exprimat optiunea "Pentru".

Procesele verbale originale, cele care au putere legala cu adevarat, continua insa sa fie colectate din teritorii. Comisia Electorala Centrala va anunta rezultatele finale ale Referendumului privind modificarea art. 78 din Constitutie miercuri, 8 septembrie.

In Chisinau, la votare au mers 188.247 persoane din cele 613.113 cu drept de vot, ceea ce constituie 30.7%.

Rezultatele referendumului, prezentate luni, la ora 7.00, arata ca la nivelul intregii tari 87,5% (682.208) dintre cetatenii cu voturi valabil exprimate s-au pronuntat in favoarea modificarii Constitutiei, astfel incat presedintele sa fie ales prin votul direct al populatiei, iar 12,5% (97.440) au fost impotriva.

Datele prezentate luni dimineata de CEC nu includ si voturile de la ambasade.

In aceste conditii, daca procentele nu vor fi modificate semnificativ, astfel incat prezenta la urne sa depaseasca 33%, referendumul va fi invalidat.

Invalidarea ar urma sa fie facuta de Curtea Constitutionala, la propunerea CEC.

Citeste si:
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL şi a subliniat...
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Sursa: Ziare.com